Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai au anunțat faptul că în anul universitar 2017-2018 vor fi scoase la concurs 1946 de locuri pentru cei care vor să studieze în extensiile UBB din diferite orașe ale țării. Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12-31 iulie 2017.
UBB pune la dispoziție aproape 2000 de locuri în extensiile universitare din orașele Bistrița, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Năsăud, Satu Mare, Sighetul Marmației, Zalău, Sibiu, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc.
Dintre acestea, cele mai multe locuri scoase sunt la nivel licență, unde absolvenții de liceu au la dispoziție 1346 de locuri bugetate și cu taxă la învățământ cu frecvență, dar și 365 de locuri la distanță.
La master vor fi scoase 235 de locuri bugetate și cu taxe și vor putea alege din cele 223 de programe de master cu frecvență sau frecvență redusă.
„Extensiile universitare fac parte integrantă din Universitatea noastră. Nu suntem o universitate locală, suntem un centru de cunoaştere pentru întreaga ţară, astfel că trebuie să fim prezenţi acolo unde ne sunt studenţii. Deschiderea extensiilor a fost bazată pe cerinţa sistemului de învăţământ şi este în deplin acord cu strategia UBB de a oferi educaţie şi cercetare de excelenţă la nivelul întregii ţări. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrală a UBB şi ne dorim ca, pe viitor, să întărim şi să dezvoltăm aceste structuri”
a declarat rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.
În prezent, Universitatea Babeș-Bolyai are extensii ale facultăților de Geografie, Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Business, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, respectiv Educație Fizică și Sport.
Tematica de concurs, bibliografia pentru proba scrisă, taxa de admitere și de școlarizare sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăți, iar mai multe informații se găsesc afișate pe site-urile oficiale ale facultăților.
– Sabrina-Ștefania Rotaru / Sursa fotografiei: UBB Cluj