Peste 2.000 de suporteri au ieșit în stradă pentru Universitatea Cluj

Din oraş

prima poza pt stire

Peste 2.000 de susținători ai echipei clujene FC Universitatea au protestat timp de aproximativ trei ore, ieri, 10 martie 2016, pe străzile Clujului pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă echipa.

Suporterii au venit pregătiți cu tobe și megafoane, au scandat lozinci și au fredonat atât imnul ,,Slavă ție, studenție”, cât și versurile ,,Ce m-aș face eu / Ce te-ai face tu / Dacă n-ar fi U”.

,,Pentru mine, Universitatea înseamnă viața. Am venit să apărăm un simbol care e vechi și iubit,  în special, de ardeleni. Un simbol care a trecut prin perioade grele și care trece iarăși prin ele. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să-l salvăm”, a declarat Nelu Bâlc.

,,Universitatea este fiul meu, este soțul meu, este totul pentru noi. Noi trebuie să fim alături și la bine, și la rău. Mergem la fiecare meci. U Cluj niciodată nu va muri, indiferent ce investitor va veni. Pentru noi, este o comoară și trebuie să o păstrăm”, a mai declarat o clujeancă.

Liderii care au condus manifestația au îndemnat de mai multe ori suporterii să se comporte civilizat, să nu arunce în mijlocul mulțimii cu petarde și să nu înjure, deoarece erau prezenți și copii. Totuși, în fața Primăriei Cluj-Napoca, suporterii au aprins câteva torțe.

FC Universitatea Cluj a fost înființată în 1919. În prezent, echipa de fotbal este în Liga a 2-a și se confruntă cu probleme financiare, riscând să ajungă în faliment.

poza 2

poza 5

poza 7

poza 11

Natalia Gărnăuțanu, Loredana Bertișan / Sursa foto: Loredana Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts