Facultate de Teologie Ortodoxă va avea un nou sediu

Educaţie UBB

Un nou campus universitar va fi construit la inițiativa Mitropoliei Ardealului.  Proiectul prevede construcția unor clădiri unde se va stabili sediul unei Facultăți de Teologie Ortodoxă,  cu săli de seminar, aulă, săli de curs, ateliere și spații destinate corpului profesoral. Se vor construi de asemenea și spații de cazare, o capelă, o cantină, bibliotecă și anexe pentru utilități.

„Proiectul vine în urma discuțiilor pe care le-am avut la scurt timp după instalarea Înalt Prea Sfinției Sale,mitropolitul  Andrei, care practic are două direcții în care ar trebui să se îndrepte în perioada următoarea, colaborarea cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și anume prima este construirea unui sediu propice și a unui complex multifuncțional pentru Facultatea de Teologie. Ea funcționează astăzi la un loc cu seminarul, iar copiii care urmează atât seminarul și facultatea sunt împrăștiați practic în toate căminele orașului”, a declarat Sorin Apostu.

Proiectul va fi analizat în ședința de Consiliu din 10 mai 2011, în urma inițiativei primarului de a atribui gratuit 4 000 mp, pe stada Coastei, către Mitropolia Ardealului.  Mitropolia va restitui administrarea unui teren de 7 000 de mp pe str. Slănic. Terenul nu a fost utilizat în scopurile pentru care a fost solicitat. Motivul invocat de către Mitropolie este că terenul este mai potrivit ca zonă de agrement.

„Astfel, practic se rezolvă două probleme – una a prezervării unei zone din muncipiu care se poate amenaja ca spaţiu verde şi care va fi cuprinsă în noul PUG în regim urban de tip „V” pentru a fi protejată pe viitor, iar pe de altă parte, se creează un centru educaţional ecleziastic la nivelul pe care trebuie să îl ofere un oraş care găzduieşte Mitropolia Ardealului”, a precizat primarul Sorin Apostu.

________

Diana Creț

Foto: mitropolia-clujului.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts