Jocul de cuvinte High Light – o expoziție unică

Din oraş

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează in perioada 8-19 mai 2019 expoziția „High Light”. Vernisajul expoziției a avut loc pe 8 mai 2019 la ora 18. Artiștii care au realizat expoziția sunt Ioana Antoniu, Andor Kőmives, Radu Pulbere, Radu Şerban.

ELIAN „Ce e in spatele iluziei?” Ulei pe pânză și inox, 2019.

Jocul de cuvinte High Light, o deconstrucție a termenului highlight, propune o reflecție extinsă asupra receptării lucrărilor asociate în această expoziție. Pe de o parte, se referă la contribuția determinantă a luminii la fenomenologia operei picturale – ea însăși concepută, construită, comunicată și receptată prin medierea luminii.

Este de subliniat, de asemenea, caracterul unic, exemplar al creației artistice ca reflex al luminii și iluminării. Pe de altă parte expoziția subliniază modul în care lucrările reprezintă etape ale unui proces alchimic individual, personalizat, în care lumina reprezintă un mijloc și o referință permanentă.

ELIAN „Ce e in spatele iluziei?” Ulei pe pânză și inox, 2019.

Aflați într-o etapă de creație care urmează unor consistente experimente și rafinări conceptuale și stilistice, autorii lucrărilor propun publicului o selecție de lucrări recente reunite sub un generic problematic care relevă discursuri diverse dar complementare.

ANDOR KOMIVES „Album de familie” Acrilic pe pânză, 2019.

Atât într-un sens mai înalt, determinant, ideal, simbolic, cât și prin contribuția elementelor care particularizează și creează corespondențe în operele celor cinci artiști, o reflecție asupra operelor din perspectiva abordării problematicii luminii reprezintă pentru public un mod incitant de acces la acestea.

ANDOR KOMIVES „In arcadia ergo sum” Acrilic pe pânză, 2017.

– Material realizat de Berdar Denisia și Malaicu Iustina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts