Peste 9700 de absolvenți înscriși în primele 4 la admiterea UBB

Din oraş Studenti

Peste 9700 de absolvenți de liceu s-au înscris în primele zile de admitere la una dintre cele 21 de facultăți ale Universității Babeș-Bolyai, potrivit unui comunicat de presă. Numărul cuprinde atât absolvenți înscriși la învățământul la zi, cât și la distanță, domeniul cel mai căutat fiind matematică-informatică, unde s-au înscris peste 1900 de tineri.

Cele mai căutate domenii în ceea ce privesc studiile de licență la zi, au fost: Facultatea de Matematică și Informatică, cu 1922 de candidați înscriși, urmată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor cu un număr de 1569 de dosare depuse și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației cu puțin peste 1000 de absolvenți înscriși. În acest clasament intră și Facultatea de Litere, cu 762 de candidați și Facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicării cu 740. Prima poziție pentru învățământul la distanță o ocupă Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației cu 249 de dosare depuse și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cu 129.

Pentru programele de master, s-au înscris în total 2250 de absolvenți, domeniile fruntașe fiind: Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Universitatea Babeș-Bolyai are 244 de programe de licență la zi și la distanță și 222 de programe de master la zi sau cu frecvență redusă, cu un număr de 8300 de locuri bugetate și 18.000 cu taxă.

Perioada de admitere este între 11-29 iulie și cuprinde înscrierea candidaților, proba de admitere a specializării și afișarea rezultatelor.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: monitoruldecj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts