U-BT Cluj-Napoca, din nou campioană! 10.000 de suporteri au asistat la marea sărbătoare

Din oraş Sport

U-BT Cluj-Napoca a câștigat joi seară un nou titlu de campioană a României la baschet masculin, al patrulea consecutiv și al șaselea din istorie. Elevii lui Mihai Silvășan s-au impus împotriva echipei CSM CSU Oradea la general cu 4-1, după victoria din meciul decisiv cu 97-89.

Sala Polivalentă, Cluj-Napoca. Fotografie de Alecsandru Braicu

Imnul “Deșteaptă-te, române!” a răsunat din piepturile a 10.000 de suporteri, care au asistat, în Sala Polivalentă din Cluj-Na

poca, la marea sărbătoare a formației clujene. Printre suporteri și-a făcut apariția și marele jucător de baschet român, Ghiță Mureșan, fost component al echipei clujene, în sezonul 1991-1992.

U-BT a dominat întreaga partidă, câștigând toate cele 4 sferturi cu 24-22, 20-19, 32-30 și 21-18. De la clujeni s-au remarcat Bryce Jones, care a fost numit MVP-ul partidei cu 22 de puncte marcate, Jarell Eddie cu 16 puncte și 3 recuperări, Adam Mokoka cu 15 puncte și 5 recuperări și DJ Seeley Jr. cu 10 puncte și 5 pase decisive.

Ghiță Mureșan îi înmânează trofeul de MVP lui Bryce Jones (U-BT). Fotografie de Alecsandru Braicu

De la orădeni s-au remarcat Kristopher Richard cu 25 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Donatas Tarolis cu 14 puncte și 6 recuperări și Cătălin Baciu cu 10 puncte și 6 recuperări.

La finalul jocului, jucătorii echipei U-BT Cluj-Napoca au primit medaliile de campion chiar de marele Ghiță Mureșan, singurul jucător român din istoria NBA-ului. După premiere, sărbătoarea a continuat cu o baie de șampanie, iar mai apoi jucătorii clujeni au continuat cu tradiționala baie în râul Someș.

Înaintea meciului cinci al finalei, clujenii au câștigat primele două jocuri de acasă, cu 95-64 și 74-69, iar în următoarele două partide, din Arena Antonio Alexe din Oradea, vicecampioana CSM CSU Oradea a câștigat cu 94-92 și a pierdut cu 80-108. Astfel, scorul dinaintea meciului de joi seară fiind de 3-1 pentru U-BT Cluj.

Sezonul competițional 2023-2024 se încheie așadar cu brio pentru echipa de sub Feleac. Baschetbaliștii clujeni au câștigat atât Cupa României, cât și Liga Națională de Baschet, cu doar o singură înfrângere în 37 de partide. De menționat este și parcursul excelent european, unde au reușit cea mai mare performanță europeană din istoria baschetului românesc, ajungând până în sferturile de finală ale FIBA Eurocup, unde au pierdut cu 79-91 împotriva echipei London Lions.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts