Sculptură din lemn construită în premieră la Cluj-Napoca

Din oraş

În cadrul festivalului 18+ care va avea loc peste o lună la Cluj, participanții pot admira silueta unei femei construită doar din lemn reciclat având o înălțime de trei metri. Datorită figurinei, artista de origine americană dorește să exploreze spațiul în care este asamblată lucrarea.

Intitulată “€œMatka”, nume care în limba poloneză înseamnă mamă, a fost construită în mai multe țări din lume, dar toate în mod diferit tocmai pentru a scoate în evidență specificul fiecărei zone în parte. Materialele de lucru ale artistei vor fi strânse din împrejurimile orașului, iar locul de construcție al celebrei statuete este spațiul cultural din Cluj-Napoca “€œReactor de creație și experiment”.

Conform Olgăi Ziemska această lucrare este un fel de omagiu adus asemănărilor care există între oameni care în esența îi leagă pe toți. După finalizarea Matkăi, aceasta va fi donată rimăriei care va expune lucrarea în Parcul Central pentru a putea fi admirată de către toți cetățenii.

Asfel în 26 și 27 septembrie, Cetățuia va găzdui sculptura împreună cu artiștii veniți special pentru cea de-a treia ediție a festivalului pentru a oferi iubitorilor de muzică electornică un concert live.

Larisa Bîldea / Sursa fotoggrafiei: www.ziuadecj.realitatea.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts