Românul răpit de jidahiștii din nordul Africii, cere ajutor

Internaţional

Iulian Gherguț, cetățeanul român care a fost răpit de către gruparea teroristă din nordul Burkina Faso cere ajutorul autorităților și Guvernului României să negocieze cu răpitorii pentru eliberarea sa.

Ținut ostatic încă din luna aprilie, răpitorii l-au filmat pe român doar sâmbătă pentru a demostra lumii că acesta trăiește. Înconjurat de trei bărbați înarmați și așezat în genunchi, Iulian Gherguț își imploră familia să îl scape din mâinile răpitorilor. În materialul înregistrat, bărbatul a specificat că filmarea a fost realizată în data de 18 august.

În vârstă de 39 de ani, acesta avea cetățenie franceză și lucra că și agent de securitate în cadrul unei filiale intitulată Timiș Corporation în momentul răpirii. El a fost luat ostatic în patru aprilie atunci când patrula în apropiera unei mine din Tambo din Burkina Faso.

€œ”Am fost luat ostatic de grupul al-Mourabitoune! Cer familiei mele să mă elibereze, dar și atorităților din Burkina Faso și din țara mea să negocieze cât mai repede cu răpitorii!a spus Iulian Gherguț, ostaticul român.

După publicarea materialui, Ministerul Afacerilor Externe informează că autenticitea materialului video care durează mai puțin de un minut va fi analizată de urgență. Responsabilă pentru aceste demersuri va fi Celula de criză interinstituțională care va examina soluțiile posibile pentru eliberarea românului.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.bn24.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts