Caravana GAUDEAMUS vine la Cluj-Napoca

Din oraş Eveniment

 A XIII-a  ediție a Târgului de carte GAUDEAMUS Cluj-Napoca, se va desfășura în Piața Unirii-Matei Corvin, într-un pavilion expozițional mobil.

Târgul cuprinde 78 de expozanți reuniți în 49 de standuri și peste 20 de evenimente culturale.

Caravana GAUDEAMUS  ajunge la Cluj însoțită de expoziția itinerantă de fotografie “Istoria imaginară a cărții și a scrisului”.

În premieră în acest an, GAUDEAMUS Cluj-Napoca vă invită să descoperiți cum arta fotografică se transformă în poezie atunci când se alege ca personaj unic Cartea.

Jean Marc Godès, un artist fotograf francez, este autorul acestor creații fotografice atât de originale. Artistul  a semnat peste 40 de expoziții personale în Franța, Italia, Brazilia, Elveția și România.

“Cărțile pe patine” este imaginea din acest an a caravanei GAUDEAMUS, fiind o creație a artistului Jean Marc Godès, o alegorie jucăușă a cărților călătoare.

Târgul GAUDEAMUS provoacă tinerii la lectură! Liceenii clujeni sunt invitați să participe la etapa zonală a Concursului Național de Lectură ‘’Mircea Nedelciu’’. Câștigătorul concursului va participa la finală, care se va desfășura cu prilejul Târgului Internațional GAUDEAMUS –Carte de învățatură, între 21-25 noiembrie, la București.

De asemenea, GAUDEAMUS premiază excelența în știință a tinerilor români medaliați la concursurile internaționale pluridisciplinare. Olimpicii clujeni vor fi Invitații de nota 10 ai târgului, în intenția de acorda vizibilitate și de a promova valorile și performanțele acestor tineri olimpici.

Campania de donație de cărți continuă și în acest an, așadar clujenii sunt îndemnați să doneze cărți. Volumele donate vor ajunge în bibliotecile rurale din Transilvania.

Târgul poate fi vizitat între 28 martie și 1 aprilie. De miercuri până sâmbătă programul este între orele 10:00 și 19:00, iar duminică între orele 10:00 și 14:00. Intrarea este liberă.

__________

Laura Țaran

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts