450 de job-uri pentru clujeni la Bursa Locurilor de Muncă

Din oraş Eveniment

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj – Napoca găzduieşte astăzi Bursa Locurilor de Muncă unde sunt propuse clujenilor aproximativ 450 de locuri de muncă din domeniile producţiei, asigurărilor şi serviciilor.

Companiile participante, printre care se numără Aegon, Allianz – Țiriac Asigurări, Asirom, Astra Asigurări Romtelecom sau ING Asigurări de Viață sunt prezente la standurile organizate la Casa de Cultură a Studenților începând cu ora 10:00, bursa de joburi desășurându-se până la ora 16:00.

„Bursa Locurilor de Muncă este organizată de Institutul de Formare Economică și Socială Cluj (IFES) în cadrul unui proiect european,  proiectul Corelarea forței de muncă cu cerințele pieței în Regiunile Sud – Vest Oltenia și Nord – Vest (CORE)  fiinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.  Estimăm că la această bursă participă peste 1000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau aflate în șomaj. Desfășuram și două workshop-uri și pe parcursul proiectului CORE au fost angajate pe piața muncii din România aproape 400 de persoane.” a declarat Gyulai Levente, expert coordonare training, organizator al evenimentului.

Workshop-urile organizate vor avea ca teme principale angajabilitatea și cariera. Primul dintre ele „Pregătire pentru integrarea pe piața muncii” este susținut de consutanții IFES, iar cel de-al doilea „Medierea între cerere și ofertă în Regiunea Lombardia din Italia” este susținut de Fundația Luigi Clerici.

Unii dintre participanți au venit la această bursă pentru a studia piața: „Fiind student sunt dispus pentru intershipuri, lucru din care aș putea să învăț. Vreau să văd care este cursul pieței ca să  pot să îmi fac o idee despre salarii și angajatori!”

Mai multe informații despre locurile de muncă și despre poiectul organizat de IFES se pot găsi pe site-ul oficial www.ifes.ro .

[flagallery gid=77 name=Gallery]

_______________

Laura Goarnă

Foto: Anamaria Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts