Competiție de atelaje canine în Cluj-Napoca

Din oraş

POZA 1

Asociația House of Happy Living a organizat, weekend-ul, acesta în parcul Simion Bărnuțiu din Cluj-Napoca, o competiție de atelaje canine, menită să aducă distracția atât în rândul participanților, cât și-n rândul concurenților.

POZA2

Competiția a fost compusă din doua categorii: prima categorie a fost formată din bicicliști, iar cea de a doua din tricicliști. Rasele de câini înscrise în competiție au fost: Husky Siberian, Malamut de Alaska și Samoyed.

Ideea acestei competiții a venit în urma vizitei mele la competiția de la Lacul Roșu, județul Harghita, acolo unde în fiecare an, iarna, are loc competiția de atelajecanine. În general, competiția este formată din concurenți care participă cu biciclete, triciclete, scuter și cart cu patru roți. Concomitent, rasele de câini se divid în două categorii: prima categorie este formată din rasa Husky, iar cea de a doua formată din alte două rase, Malamut de Alaska și Samoyed, iar în funcție de numărul de câini din atelaj, avem alte categorii. Practic, sportul nu este specific cu biciclete și triciclete, ci cu sanie pentru acești câini nordici, iar Cupa Clujului – Atelaje canine este un lucru mai mult de distracție și ne bucurăm că a venit atât de multă lume.”

a declarat Paul-Don Chetreanu, președintele Asociației House of Happy Living din Cluj-Napoca.

POZA3

Pentru a putea participa, concurenții au avut de respectat anumite condiții, cea mai importantă fiind montarea unui microcip patrupezilor, cât și deținerea unei biciclete sau triciclete, unui ham și a unui câine.

La Cupa Clujului – Atelaje canine s-au înscris atât concurenți din România, cât și din Republica Moldova. Aceștia s-au arătat plăcut impresionați atât de competiție, cât și de orașul Cluj-Napoca.

„Am participat în cadrul competiției cu un Malamut de Alaska. Ne-am antrenat încă din luna august și este a doua oară când participăm la o competiție de genul ăsta. Cu siguranță vom mai participa și la iarnă, ținând cont de faptul că la noi în Moldova nu avem asemenea competiții. Ne place Clujul, România, dar ne plac și oamenii de aici.”

a declarat unul dintre concurenți.

În cadrul competiției s-a înscris și un salvamontist alături de cel mai bun prieten al său, Erik, un ciobănesc belgian-malinois.

„Am venit să respectăm invitația colegilor. Erike ste un câine de căutare-salvare, iar treaba lui este să alerge. Această competiție este o mică parte dintr-o plimbare de seară. Cățelul este antrenat din greul familiei, iar antrenametul este full-time, iarnă-vară. Este prima dată când participăm și ne plac astfel de competiții. Am venit pentru prieteni și pentru cățel, iar în ceea ce privește orașul, Clujul este civilizat și cu asta am zis tot. Punct!”

a declarat salvamontistul.

POZA 4

Cupa Clujului – Atelaje Canine este o competiție care se află la cea de-a doua ediție, având loc în fiecare an în Parcul Simion Bărnuțiu  din Cluj-Napoca. O astfel de competiție are loc și iarna în comuna Beliș, dar și în județul Harghita.

– Cristina Ioana Năstasă / Sursa fotografiilor: Cristina Ioana Năstasă și https://www.facebook.com/pascu.dumitru.9

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts