,,Zi*le de Turism – Săptămâna Turistului Clujean”, plină de adrenalină, excursii și activități distractive pentru tineri

Din oraş UBB Radio

Organizația Studenților pentru Turismul Românesc (OST), va pregăti în perioada 12-20 mai, a X-a ediție a evenimentului Zi*le de Turism-Săptămâna Turistului Clujean. Proiectul se adresează tuturor tinerilor energici, care iubesc aventura și activitățile interactive.

Zi*le de Turism este alcătuit dintr-o serie de evenimente, menite să îi provoace pe tineri la mișcare, distracție, dar și la promvarea obiectivelor turistice din țara noastră.  Evenimentul organizat este unul complex și de proporții mari, desfășurându-se pe mai multe zile.

În cadrul acestui eveniment, marca OSUT, va avea loc Târgul de Turism Montan, de Aventură și Sporturi Extreme „Mocănița”, începând cu data de a 12 mai până pe 14 mai, între intervalul orar 12:00-16:00, în Piața Muzeului. Aici vor fi prezente standuri cu produse direct de la producători, dar va exista și posibilitatea de afiliere dintre ONG-uri, asociații și firme.

Zi*le de Mișcare este un alt eveniment din portofoliul  Zi*le de Turism ce se va desfășura în perioada 15-21 mai. „Acesta are ca scop principal promovarea turismului românesc și a obiectivelor turistice mai puțin cunoscute din țara noastră, dar și a unui stil de viață activ. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe teritoriul orașului Cluj-Napoca, dar și în locațiile învecinate. Printre atracțiile proiectului se numără: un tur al orașului pe bicicletă, o ieșire la golf, o partidă de Paintball și o drumeție la Cheile Turzii.”, ne-a declarat Cristian Rîza, vicecoordonator de Marketing al Organizației.

Zi*le de Aventură, reprezintă o campanie de promovare și susținere în rândul tinerilor a sporturilor ce pot fi practicate în natură. Astfel că activitățiile se vor desfășura pe parcursul a 5 zile consecutive, începând cu data de 15 până pe 19 mai. „Zborul cu parapanta se va desfășura în perioada 15-18 mai, începând cu ora 16:30. Acesta se va desfășura la Aerodromul Dezmir sau cel de la Florești. Pe 17 mai, urmează o echitație la Cheile Bicazului, iar pe data de 19 mai, va avea loc un Canyoning (coborâre prin cascadă), dar și o tură de Rafting pe râul Arieș.”, a declarat organizatorul.

Interacțiunea dintre om și natură se va discuta în cadrul unei Conferințe pe o temă turistică în data de 18 mai.

În data de 14 mai, se va organiza un Tresure Hunt, unde la final se vor desemna câștigători și vor fi premiați. Desemenea, în cadrul acestuia, participanții vor avea parte de tot felul de surprize.

Cristian Rîza ne-a spus:  „Zi*le de Turism reprezintă un prilej numai bun pentru a cunoaște alte persoane, care preferă bicicleta pentru a descoperi Clujul, ocazia perfectă pentru a practica golf, un sport încă de nișă la noi, dar și de a vizita locații spectaculoase.”

Programul Zi*le de Turism, a apărut acum 5 ani, respectiv în 2007. Acesta se adresează publicului studențesc și tinerilor, fiind un eveniment major în domeniul turismului la noi în oraș și în țară.

Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: pagina de facebook a evenimentului Zi*le de Turism Ediția 2017

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts