Cornel Ban, co-director la Boston University, lansează mâine cartea ”Ruling Ideas. How Global Neoliberalism Goes Local” la UBB

Din oraş UBB

Cornel Ban, co-director la Centrul de Cercetare pentru Politici Globale la Boston University (SUA), își va lansa cartea “Ruling Ideas. How Global Neoliberalism Goes Local” la Universitatea Babeș-Bolyai. Lansarea va avea loc în Amfiteatrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială de pe B-dul 21 Decembrie 1989, miercuri, 21 iunie 2017.

Cornel Ban este dublu licențiat al UBB pe specializările Drept și Litere-Engleză și totodată are un doctorat de la University of Maryland (College Park). Înainte de a ocupa poziția de la Boston University în 2012, a fost cercetător la Brown University și co-director al programelor de studii de dezvoltare.

Cartea “Ruling Ideas. How Global Neoliberalism Goes Local” a apărut în 2016 la Oxford University Press și este un volum dedicat specialiștilor. Acesta prezintă cum neoliberalismul se impregnează tot mai mult în anumite țări, iar cum în unele dintre ele are un efect mai moderat. Cei de la Amazon afirmă despre carte că „pentru prima oară se teoretizează şi se testează empiric mecanismele care fac ca ideile neoliberale să se manifeste mai radical în anumite ţări şi moderat în altele”.

Cornel Ban a publicat în jurnale peer reviewed, precum “Journal of Common Market Studies”, “Governance”, “Review of International Political Economy”, “International Migration and East European Politics and Society”, pe teme precum: instituțiile economice internaționale; crizele financiare internaționale; politici economice de dezvoltare în Brazilia, Spania și Romania; democratizare în Europa Centrală și de Sud sau aspectele economice ale migrației transnaționale. Deasemenea, a publicat în 2014 „Dependenţă şi dezvoltare. Economia politică a capitalismului românesc”, considerată una dintre cărţile de referinţă ale anului.

 – Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: Boston University

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts