Un DJ deschide o școală de muzică la Cluj

Din oraş

Un DJ din Cluj deschide o școală de muzică, unde pasionații muzicii electronice, vor învăța cum să producă și să mixeze muzică primind sfaturi de la experți din domeniu.

Renumitul DJ clujean Dodo a conceput proiectul Make Music Not War, pentru toți iubitorii genului de muzică electronică.

Cursanții vor învăța cum să utilizeze cel mai popular soft de producție muzicală Ableton, pentru a produce muzică, și vor primi sfaturi de la experți din domeniu.

Tânărul DJ a observat că este nevoie de o școală de muzică specializată pe genul Electronic în Cluj.

„Știu cât m-am chinuit eu ca să fac naveta să merg la cursuri, câți bani am cheltuit pentru a mă deplasa la București și înapoi ca să învăț. Făceam asta săptămânal și mi-am dat seama că sunt oameni care nu își permit nu neapărat din cauza banilor, ci și din cauza programului. Sunt mulți studenți sau elevi care vor să învețe producție muzicală și nu pot face naveta săptămânal la București. Așa că am zis că voi face eu așa ceva. Voi face asta pentru că ador muzica”, povestește acesta.

Dorința tânărului este să vadă această școală de muzică ajutând pasionații și nu numai să-și îndeplinească visul de a deveni DJ sau producători. Cursurile vor cuprinde 10 ședințe, timp de 5 săptămâni în care. La final, cursanții vor primi diplome de participare, iar cei mai buni, șansa de a mixa, sau să-și prezinte producțiile în industrie.

Evenimentul de deschidere a școlii de muzică va avea loc în Aprilie, iar curioșii vor putea vizita și să vadă de mai aproape, ce înseamnă producția muzicală.

Dodo este organizator de evenimente muzicale, și se ocupă de producție muzicală de aproape 10 ani.

Material realizat de Iosif Hăinală / Sursa fotografiei: Splash

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts