Adoptă un câine, adoptă un prieten!

Din oraş Eveniment

Articol

,,Din bucata mea de pâine/ Am crescut un om şi-un câine/ Câinele mă recunoaşte,/ Omul nu mă mai cunoaşte…”, motiv pentru care 3 studente de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au inițait Campania ,,Companion – Adoptă un câine”, care  scopul de a informa publicului cu privire la suprapopularea adăposturilor de câini din România, încurajând astfel adopția acestora.

Motivele pentru care vă puteți găsi în situația de a adopta un câine  sunt diverse dar, în general, fie găsiți pe stradă un câine pierdut de către stăpânii săi, fie vă impresionează un maidanez simpatic, fie doriți să participați la diversele programe de salvare a câinilor fără stăpân și alegeți unul dintre sutele de câini din adăposturi.  În cazul în care “își găsesc omul potrivit”, care să le poată oferi un adăpost corespunzător, hrană și mai ales căldură și afecțiune, câinii se atașează profund de stăpân și îi oferă tot devotamentul de care sunt capabili.

,,În același timp, prin adopția unui câine fără stăpân, puteți fi siguri că ați salvat o viață care, în alte condiții, ar fi putut fi compromisă fie de un posibil accident, fie de o campanie desfășurată de edili și ați împiedicat îngroșarea rândurilor de câini vagabonzi din orașul în care trăim”, a declarat Raisa Pereț, una dintre inițiatoarele campaniei.

Raisa Pereț, Ștefania Stravarache și Adriana Șalariu doresc prin intermediul campaniei publice să informeze persoanele care doresc să adopte un câine care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a avea un prieten, dar și modul de comportament pentru ca aceștia să se simtă în siguranță. Care este procedura de adopție, dar și cât de receptivi sunt clujenii ne vor dezvălui cele 3 studente, invitate în studioul UBBRadioOnline, marți dimineața la emisiunea ,,Matinal Diminețial cu Doinița și Ioana”.

Doina Stina / Sursa Fotografiei: adopta.md

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts