Sponsorizare în valoare de 300.000 lei oferită Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca de către Terapia S.A

Din oraş UBB Radio

Cea mai mare companie farmaceutică din România, Terapia S.A., a oferit o sponsorizare în valoare de 300.000 lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, aceasta fiind alocată achiziționării kit-urilor de reactive necesare testării COVID-19 și echipamentelor de protecție pentru personalul medical.

În contextul pandemiei de COVID-19, site-ul SCJU Cluj-Napoca a înființat o pagină special dedicată donațiilor și sponsorizărilor în vederea asigurării materialelor necesare testării pacienților suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și al echipamentelor de protecție pentru personalul medical, precum măști chirugicale, mănuși nesterile (diferite mărimi), halate și botoșei de unică folosință și ochelari de protecție. Informații privind datele de identificare sunt disponibile pe aceeași pagină:

https://scjucluj.ro/index.php/articles/150-prezentare-generala

Terapia – o companie SUN PHARMA a fost înființată în anul 1921 și este cea mai mare companie de medicamente generice și produse OTC din România. Aceasta este lider pe piața de medicamente generice din România, Departamentul de Farmacologie Clinică și Farmacocinetică aducând un aport esențial în dezvoltarea companiei prin studiile clinice realizate pentru a demonstra eficacitatea și siguranța medicamentelor.  Un alt factor major care a contribuit la realizarea acestor studii clinice a fost și evoluția în timp a dezvoltării activităților și învestițiilor derulate de către companie în acest domeniu, așa cum se precizează pe site-ul companiei.

Donația substanțială din partea S.C. Terapia S.A. este modul prin care compania ”și-a asumat cu responsabilitatea rolul strategic pe care îl are în lupta împotriva COVID-19”, conform postării de pe pagina de Facebook a SCJU Cluj-Napoca. Pe de altă parte, această donație încurajează, prin puterea exemplului, și alte companii sau persoane fizice să se implice în lupta împotriva COVID-19 prin gesturi umanitare.

Sursa: Unsplash

Denisa Ardelean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts