Zoom, aplicația momentului, promite că se va concentra exclusiv în perioada următoare și o să remedieze problemele de securitate

Tech UBB Radio

Una dintre cele mai în vogă aplicații de comunicare video, Zoom, a întâmpinat câteva probleme de securitate datorită numărului mare de accesări din ultima perioadă, iar din această cauză va aloca 90 de zile pentru rezolvarea acestor probleme.

Atât munca de acasă, cât și izolarea socială în contextul pandemiei au transformat aplicația Zoom într-o vedetă a comunicării video, mai ales în domeniul business-ului, dar să nu uităm că și studenții au contribuit în mare parte, majoritatea cursurilor fiind susținute pe această platformă. Pot exista două versiuni ale acestei aplicații: cea gratuită care permite un număr de maxim 100 de participanți și e limitată la apeluri de 40 de minute, sau cea contracost care poate ajunge până la 1000 de participați la o conferință video.

Aplicația a întâmpinat probleme majore de securitate, cum ar fi faptul că se comportă ca un malware pe Mac pentru a păcăli restricțiile impuse de Apple, expune profilurile de LinkedIn ale utilizatorilor, are un bug care permite atacatorilor să intre în posesia datelor de autentificare din Windows, are o stare implicită care permite necunoscuților să participe la conferințele video și permite că folosește criptare end-to-end , deși nu este adevărat.

Pentru a rezolva aceste probleme, CEO-ul Eric S. Yuhan a anunțat că în următoarele 90 de zile aplicația nu va mai dezvolta facilități noi, iar cu ajutorul inginerilor companiei o să se îmbunătățească securitatea produsului și va creste intimitatea utilizatorilor. În mai puțin de 24 de ore, aplicația a rezolvat problemele legate de kit-ul de instalare de Mac, expunerea profilurilor de LinkedIn și a datelor de autentificare pe Windows. Dacă în luna decembrie Zoom avea în jur de 10 milioane de utilizatori zilnici, acum a ajuns la peste 200 de milioane de utilizatori.

Sursa: Zoom

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts