Proiectul „Formarea Continuă a Personalului Didactic din Unităţile de Învăţământ pentru Deficienţi de Auz: Dezvoltarea competenţelor pedagogice prin utilizarea Limbajului Mimico-Gestual Românesc şi a instrumentelor TIC” s-a lansat astăzi la Cluj-Napoca. Proiectul se va desfăşura pe durata a 3 ani.
La conferinţa de lansare a proiectului au luat cuvântul de deschidere Corin Braga, decanul Facultăţii de Litere, conf. univ. dr. Izabella Badiu, Mihai Grecu preşedintele Asociaţiei Surzilor din România şi Gelu Bogdan preşedintele Asociaţiei Naţionale a Interpreţilor Autorizaţi de Limbaj Mimico-Gestual. Prezentarea proiectului a fost făcută de conf. univ. dr. Anca Greere directorul proiectului, lect. Univ. dr. Alin Mihăilă managerul proiectului şi Silvia Tinica reprezentant al partenerului proiectului Learn & Vision.
Obiectivul general al proiectului este formarea continuă a personalului didactic din unităţile de învăţământ pentru deficienţii de auz, prin dezvoltarea competenţelor de utilizare a Limbajului Mimico-Gestual Românesc (LMRG). „La noi în ţară, în fiecare comunitate există un limbaj mimico gestual, dar nu este acelaşi peste tot, pentru a putea fii numit limbaj Mimico-Gestual Românesc”, a precizat Anca Greere, director al proiectului. De asemenea proiectul vizează şi formarea suportului TIC pentru creşterea calitativă, compatibilizarea cu nevoile clasei şi eficientizarea activităţii didactice.
Beneficiarii de pe urma acestui proiect sunt cadrele didactice, care pot urma gratuit cursuri de formare profesională continuă, dobândind astfel competenţe profesionale superioare adaptate nevoilor educaţiei pentru elevii cu deficienţe de auz, cât şi elevii cu deficienţe cu care acestea lucrează.
__________
Bianca Lăscoi