Studenţii clujeni îşi apără drepturile

Educaţie

Astăzi a avut loc protestul „6% pentru educație”  în Cluj-Napoca, unde studenții clujeni au ieșit în stradă, nemulțumiți de nedreptățile statului.

627x0

Evenimentul a început astăzi la ora 15:00 în Campusul Observator și ora 16:00 în Campusul Hașdeu  mutându-se apoi în Piața Unirii, unde peste 2000 de studenți şi-au strigat nemulţumirile la adresa statului. Cu mesaje precum „uniţi salvăm educaţia!”, „vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi!”, protestatarii au strigat pentru alocarea a 6% din PIB pentru educație, creșterea fondului de burse, servicii de consiliere de calitate în universitate şi creşterea subvenţiei cămine–cantine cu 30%.

Sub sloganul „e timpul să fim generaţia care face istorie şi care schimbă în bine viitorul României!”, alături de studenţi, au fost prezenţi profesori, părinţi, elevi, membrii ai sindicatelor și toţi cei preocupaţi de sistemul de educaţie subfinanţat şi de evoluţia acestuia.

Protestele „6% pentru educaţie” s-au desfăşurat în Bucureşti, Timişoara, Cluj–Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba Iulia.

Sursă foto: Florina Pop / Adevărul.ro

– Elena Crăciun

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts