Clujenii pot beneficia de testări gratuite a glicemiei în zilele de 14 și 15 noiembrie

Sănătate Social

Cea de-a cincea ediție a campaniei Controlează-ți diabetul!” este găzduită la Cluj și are ca scop educarea populației cu privire la riscurile și impactul diabetului asupra sănătății.

controleaza diabetul

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului este pe data de 14 noiembrie și este marcată simbolic de cercul albastru ca simbol al uniunii pentru toți cei care luptă împotriva acestei condiții medicale.

Acest proiect se adresează tuturor persoanelor care suferă de diabet și își propune ca prin implicarea medicilor, autorităților, a persoanelor cu diabet precum și prin anumite programe de informare în rândul publicului larg, cei care suferă de această boală să iasă învingători în lupta cu diabetul.

Astfel oamenii pot beneficia în cadrul Campaniei Naționale „Controlează-ți diabetul!” de testări gratuite a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate în zilele de 14 și 15 noiembrie, într-un cort special amenajat în Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

Specialiștii diabetologi recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos ce implică o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional și mișcarea fizică zilnică, ca metode de prevenție a diabetului.

Mesajul meu de ziua mondială de luptă împotriva diabetului este controlul. Diabetul, deși este o boală cu multiple complicații, poate fi ținută sub control, iar oamenii trebuie să fie educați în acest sens. Testarea constantă a glicemiei este o metodă esențială pentru depistarea din timp a diabetului, dar și pentru menținerea sub control a afecțiunii – a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Primăria municipiului Cluj-Napoca sprijină astfel de acțiuni și speră că această campanie să aibă efectul dorit asupra publicului.

– Victoria Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts