Comisia europeană a lansat un apel de propuneri în domeniul eco-inovării

Mediu UE

Comisia Europeană a lansat un apel de propuneri  pentru proiecte de eco-inovare în valoare de 34,8 milioane de euro. Apelul de propuneri este deschis pentru produsele, tehnicile, serviciile și procesele eco-inovatoare care au scopul de a preveni sau de a reduce impactul asupra mediului sau care contribuie la utilizarea optimă a resurselor.

Întreprinderile și antreprenorii din Europa pot depune cereri de finanțare cu scopul de a favoriza aducerea pe piață  a unor proiecte de mediu inovatoare. Depunerea de propuneri se poate face până la data de 6 septembrie 2012.

Apelul de propuneri din acest an  cuprinde cinci domenii prioritare ca reciclarea materialelor, apa, materialele de construcție, afacerile ecologice, sectorul alimentelor și băuturilor. Acest apel se adresează în special IMM-urilor care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu inovator, dar care nu reușește să se poziționeze pe piață.

Vor fi lansate aproximativ 50 de proiecte din cadrul apelului de anul trecut  și peste 140 de proiecte care sunt deja în curs de desfășurare.

Eco-inovarea este finanțată prin Programul pentru Competitivitate și Inovare (CIP) și dispune de un buget de aproximativ 200 milioane de euro pentru perioada 2008‑2013. El sprijină produsele, demonstrate din punct de vedere tehnologic, care ajută la o mai bună utilizare a resurselor naturale ale Europei.

Cererea de propuneri pentru 2012 a fost prezentată în data de 8 mai, cu ocazia Zilei de Informare privind Eco-inovarea.

Pentru mai multe informații cu privire la componenta de eco-inovare a CIP, vizitați:

http://ec.europa.eu/ecoinnovation

____________

Laura Țaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts