Cele opt persoane care încă erau la bordul navei, au revenit acasă în siguranță, după șase luni de la îmbarcare. După ce oceanele și mările au fost golite de ambarcațiuni, din cauza pandemiei de Coronavirus, MV Artania a fost nevoită să rămână în larg până acum.
Renumita navă de croazieră și-a pus ancora în portul german din Bremerhaven, după o lungă călătorie de sașe luni prin lume. MV Artania s-a întors din Australia, după ce aceasta a făcut mai multe escale de la rută, pentru a renunța atât la membrii ai echipajului cât și la pasageri care erau suspecți de Covid-19, arată CNN. Nava, care poate transporta până la 1.200 de pasageri, a plecat într-o croazieră mondială de 140 de zile din Hamburg, Germania, pe 21 decembrie 2019. Sosirea Artaniei vine la mai mult de două luni după ce ultimele nave de agrement majore care transportau un număr semnificativ de pasageri, au fost scoase din funcțiune.
În luna aprilie, nava nu a dorit să părăsească Australia după ce la bord a fost detectat un focar de infecție cu coronavirus. Forța de frontieră australiană a ordonat Artaniei să plece din Fremantle după ce majoritatea pasagerilor navei au fost evacuați. Cazul a devenit în acea perioadă extrem de controversat deoarece mulți localnici susțineau că oamenii de pe nava care sunt tratați în spital ,preiau locurile care ar trebui să fie rezervate australienilor bolnavi de Covid-19. Un număr de 36 de pasageri au fost detectați ca fiind pozitivi, dintre aceștia au murit trei persoane- doi pasageri bărbați, unul în vârstă de 69 de ani și unul în vârstă de 71 de ani și un membru al echipajului în vârstă de 42 de ani.
Operatorul vasului, Phoenix Reisen a declarat că pasagerii sănătoși ai navei au rămas carantinați pe Artania până la zborurile de repatriere de la sfârșitul lunii martie. Sute de pasageri, majoritatea germani, au zburat din Australia de Vest la Frankfurt. Opt pasageri au decis să călătorească în continuare cu ambarcațiunea, pe ocean, decât să zboare cu avionul. Aceștia au putut urmări cum se schimbă lucrurile în diferite țări din lume, cum granițele se închid și nu le este permis să se oprească.
Sursa: Pixabay
Beucă Ruth