Proiect de reamenajare a Parcului Cetățuia aflat pe masa Consiliului Local din Cluj-Napoca

Din oraş UBB Radio

Un proiect de reamenajare a parcului Cetățuia va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe a Consiliului Local ce va avea loc miercuri, 21 aprilie potrivit unui anunț publicat pe rețeaua de socializare facebook.

Întregul proiect are o valoare de peste 200 de milioane de lei și vizează exproprieri de teren, extinderea suprafeței plantate și înierbate, crearea unei zone pietonale dar și mai multe locuri de pentru biciclete și trotinete.

Pe lângă acestea vor fi instalate și șapte stații de încărcare a mașinilor electrice. În proiectul de amenajare este prevăzută și crearea unui teren de sport, a unei zone de sport cu aparate fitness, a două locuri de joacă și a mai multor pavilioane deschise.

Aceste lucrări prevăd și desființarea parcării de la Belvedere, întregul spațiu fiind redat pietonilor.

Întrebați ce cred despre acest proiect, Adelina și Claudiu, doi tineri clujeni s-au declarat încântați.

„Sunt încântată să aflu despre acest proiect. Îmi place să merg pe Cetățuie, să mă plimb, acolo mă simt bine și cred că sunt de bun augur aceste lucrări de modernizare.” – Adelina

„Sunt plăcut surprins să aud de acest proiect. Atât mie, cât și familiei mele ne place să ne petrecem timpul liber în natură, să ieșim în parc. De multe ori venim și pe Cetățuie.” – Claudiu

Întregul proiect de amenajare a acestui parc poate fi consultat și pe site-ul primăriei Cluj-Napoca.

Sursa fotografiei: Picryl.com.

Albu Ionuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts