Bitcoin a suferit o prăbușire în weekend, din cauza unui zvon: a scăzut cu 14% în mai puțin de o oră

Economie UBB Radio

Prăbușire neașteptată a cotației Bitcoin, după o săptămână de creștere. Moneda virtuală a scăzut cu aproape 14% în mai puțin de o oră de la peste 59.000 de dolari la peste 51.000 de dolari. Sâmbătă seara înainte de revenire, alte criptomonede populare, inclusiv Ethereum și Dogecoin, de asemenea, au scăzut dramatic, înainte de a recupera unele dintre pierderile lor, relatează CNN.

Bitcoin a crescut în valoare anul acesta, pe măsură ce a câștigat o acceptare mai generală, dar scăderea bruscă a prețurilor în acest weekend pare să fi fost declanșată de zvonul neconfirmat de pe Twitter, conform căruia Trezoreria SUA plănuiește să combată spălarea banilor prin intermediul criptomonedelor. Săptămâna trecută, entuziasmul pentru monedele digitale a atins un nou vârf, după ce platforma de tranzacționare Coinbase s-a listat pe bursă la o valoare de 86 de miliarde de dolari.

Creșterea monedelor virtuale este promovată de mai multe companii. Tesla a început să accepte plăți bitcoin pentru mașinile sale. Companii de procesare a plăților, inclusiv PayPal, Mastercard și Visa încearcă să eficientizeze plățile cu criptomonede în rețelele lor.

Sursă foto: Unsplash

Poliec Denisa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts