Alo, Bruxelles? | Siguranța alimentelor și băuturilor în UE

Euranet Plus

Produsele alimentare pot provoca grave probleme de sănătate, de aceea este nevoie de un control riguros al produselor puse în vânzare pe piața europeană.

Siguranța alimentară este o provocare continuă. Un studiu realizat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene arată că unele produse comercializate în UE sub aceeaşi marcă, pot avea o compoziţie diferită, iar uneori şi un gust diferit. 10 din cele 20 de produse testate au gusturi diferite din cauza diferenţelor mari în compoziţia alimentelor. În ceea ce privește calitatea alimentației, cetățenii Uniunii consumă în medie circa 95 de litri de băuturi răcoritoare anual și peste 70 de kilograme de carne.

„Vorbim despre o altă abordare în ceea ce înseamnă protejarea vieții fiecărui român. Eu vreau ca ce mâncăm sau bem să fie 100% sigur. Vreau ca toți românii să beneficieze de alimente și băuturi, de import sau locale, care să nu conțină substanțe cancerigene sau cu potențial cancerigen. De aceea, am propus Parlamentului și Comisiei Europene înființarea Rețelei europene de centre de control al calității și conținutului alimentelor și băuturilor nealcoolice și alcoolice care se desfac pe piață.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional

Foto:Tudor Ciuhodaru (sursa foto: Copyright © European Union 2020 – Source : EP Photo: Javier BERNAL REVERT)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts