Numărul de utilizatori Netflix a crescut în perioada pandemiei

Divertisment UBB Radio

Compania Netflix se bucură de succes în perioada de carantină, anunțând că înregistrează un profit dublu față de anul anterior, datorită restricțiilor impuse în toată lumea pentru protejarea împotriva COVID-19.

Aproximativ 16 milioane de persoane s-au înregistrat în ultimele trei luni pe Netflix, ceea ce reprezintă o cifră dublă comparativ cu ultimele luni din 2019, spune firma. Jumătate din noii membrii, aproximativ șapte milioane mai exact, provin din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. În Canada și SUA, creșterea care a întârziat să apară în lunile trecute, a sărit de asemenea la 2.3 milioane de membri noi care s-au alăturat serviciului, față de cei 550 de mii din ultimele luni ale anului 2019. În prezent, compania beneficiază de 182 de milioane de abonați din întreaga lume și un venit de 5.67 miliarde de dolari, peste cel din anul precedent.

Am cerut părerea câtorva noi abonați Netflix despre serviciile oferite de platformă, dar și motivul utilizării acesteia.

Ionuț este de părere că  motivul pentru care a accesat Netfilx a fost plictiseala, dar și timpul liber în exces pe care îl avea. El menționează că în trecut nu era un adept al filmelor. Acesta este bucuros că se poate uita la diferite filme sau seriale la o calitate bună, fără să-i apară reclame sau să acceseze diverse link-uri care reprezintă amenințări cibernetice.

„Am contul de o lună de zile și sunt destul de mulțumită de servicii. Voiam să fac asta de mai multă vreme doar că lucrând, nu mi-a permis timpul. Așa că în ultimul timp, am văzut filme și seriale cât n-am văzut în ultimii ani. Am observat o creștere a prețului pe abonament de ultima dată când voiam să activez contul, dar decât să caut pe diferite site-uri de pe care pot lua viruși, mai bine așa.” a declarat Andreea

Sergiu spune că odată cu începutul carantinei a apărut și contul său de Netflix. Acesta povestește cum a primit multe recomandări de seriale și a decis că așa îi va trece timpul mai ușor. El este de părere că serviciile oferite sunt superioare altor platforme de streaming pe care le-a încercat. Cel mai mult apreciază faptul că sunt toate genurile de filme și documentare și chiar și desene, toate la un click distanță.

Analistul Eric Haggstrom este de părere că „Netflix este și va continua să fie compania cel mai puțin afectată de Coronavirus”. Acesta mai menționează și faptul că „Afacerile lor sunt aproape perfecte pentru o populație care este brusc casnică” a declarat pentru BBC News.

În acest timp, Netflix se confruntă cu o concurență precum Disney Plus, Amazon Prime și NBCUniversal, care au o arhivă mare de conținut. Singurul aspect negativ al COVID-19 asupra Netflix este faptul că a trebuit să întrerupă producția de noi filme.

Sursa: Pikrepo

Țîcșa Alexandra

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts