Autorităţile analizează schimbarea programului vârstnicilor de ieşire în comunitate

Administraţie UBB Radio

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă că se analizează o „relaxare” a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, intervalul orar 11-13 alocat în prezent fiind nepotrivit având în vedere că a venit căldura. Acesta spune că intervalul ar urma să fie mutat dimineaţa când magazinele sunt igienizate, dar ar urma să fie introdus şi un alt interval, după-amiaza sau seara.

Marcel Vela a răspuns, miercuri seară, într-o înregistrare video, mai multor întrebări primite pe contul său de Facebook, asigurându-i între altele pe unii cititori că se pot deplasa dintr-un oraş în altul pentru probleme medicale, dar şi pentru a ajunge la casa părintească sau la casa de vacanţă.

Ministrul de Interne i-a răspuns unui pensionar care i-a cerut să li se permită persoanelor de peste 65 de ani ieşirea în aer liber pentru a face mişcare:

„Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”.

Homoş Teodora, din Hunedoara, în vârstă de 68 de ani, este de părere că soluţia optimă este cea cu intervalul de dimineaţă:

„În opinia mea, consider că intervalul orar ar fi mai convenabil dimineaţă, deoarece magazinele sunt igienizate, iar la primele ore ale dimineţii supermarketurile sunt aprovizionate cu toate cele necesare pentru acasă. La fel ca şi domnul Marcel Vela, afirm că intervalul orar 11-13 nu este cel mai potrivit, deoarece a venit căldura, iar pentru noi, vârstnicii, mersul în soare este riscant. Mă bucură faptul că nu vom mai fi nevoiţi să mergem prin soare, dar totodata consider că cele două ore sunt îndeajuns pentru ca cei bătrâni să îşi poată cumpăra cele necasare, deoarece noi bătrânii ne mişcăm mai greu. Până pornim de acasă, până ajungem la supermarket sau la piaţă, până cumpărăm ceea ce ne trebuie, apoi să ne întoarcem înapoi, timpul a trecut, iar majoritatea timpului îl pierdem la cozile de la supermarketuri”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că în fiecare zi de miercuri va face un video pe pagina sa de Facebook în care va răspunde la şapte întrebări adresate de către cetăţeni.

Sursa: Inquam Photos

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts