Clujenii care au vrut să devină modele au căzut în plasa agenției de publicitate “Look of World”

Din oraş Social

„Agenția de publicitate «Look of World», cu punctul de lucru în Cluj-Napoca, caută fete frumoase și băieți. Puteți apărea în reclame, la emisiuni tv, concursuri, show-uri televizate sau în reviste ale unor braduri, și chiar în prezentări de modă.” Acesta este modul de abordare al angajaților agenției de publicitate de pe Bulevardul Eroilor. După aceste cuvinte, reprezentanții „Look of World”  încearcă să atragă în orice mod, cât mai mulți clienți posibili. „Ai ochi frumoși! Ai putea să faci reclamă la un rimel!”

„Avem nevoie de apariții în reviste și cataloage”

Insistențele continuă până în momentul în care ai spus „Da” invitației de a accepta o întâlnire cu cea care îți oferă mai multe detalii.Odată ce ușa se deschide ești întâmpinat de una dintre cele două fete care încearcă din răsputeri să te convingă, să faci parte din agenția de publicitate „Look of World”. „Spuneți-mi, v-ar plăcea să apăreți într-o revistă, într-un catalog pentru produse cosmetice? Noi căutăm o imagine pentru noile produse apărute pe piață pentru accesorii și ținute vestimentare.”

Colaborări false în numele unor branduri

„Avem colaborări cu companii naționale și internaționale. Evenimentele sunt diverse, iar printre companiile cu care colaborăm se numără Yves Rocher, Bershka, Zara sau L’Oreal. Persoanele care vor prezenta anumite produse vor primi la sfârșit produsele folosite” precizează unul din reprezentanții agenției. La aceste vorbe, cele mai multe persoane acceptă să colaboreze cu agenția „Look of World”.

Parteneriatele nu se rezumă doar la brandurile enumerate mai sus, ci la o serie de parteneri, care pot fi găsiți pe site-ul www.lookofworld.com . Pentru a afla dacă totul este sau nu adevărat, reporterii UBB Radio au contactat anumite firme precum H&M, Sprider și Bershka. Răspunsurile venite din partea acestora au fost negative, ceea ce înseamnă că „Look of World” nu se află pe lista celor cu care aceste firme au încheiat contracte. „Nu, nu e adevărat ! Pot să vă spun că nu avem o asemenea colaborare”, a declarat unul din reprezentanții firmei H&M. De asemenea, și compania Bershka, ne-a spus ”Nu suntem parteneri cu agenția „Look of World” și nici nu vor avea loc niciun fel de evenimente în colaborare cu această agenție la noi în magazin.”

Un alt partener la care am hotărât să apelăm este Sprider, una dintre cunoscutele firme de îmbrăcăminte, care a negat orice legătură cu agenția: „Noi nu avem niciun fel de contract cu această agenție. Nu știm nimic.”, a declarat unul dintre angajați, pe care l-am contactat telefonic.

Pentru a fi în lumina reflectoarelor trebuie să plătești 

Și cum nimic nu este gratis, celebritatea, la rândul ei se plătește. Cu cât, ne spune chiar reprezentantul agenției „Look of World”: „Pentru început trebuie să plătiți suma de 60 RON.” Aparent, suma este una modică, însă aceasta crește pe parcurs. Mai mult decât atât, la primul contact, reprezentatul agenției, insistă ca persoana să nu părăsească locația situată pe Bulevardul Eroilor, nr.7, ap.5a, fără a plăti măcar un avans. În acest fel, se creează  certitudinea că omul va reveni. Nu puține sunt cazurile în care persoanele abordate pe stradă cedează, și implicit achită cei 60 RON. „Puteți veni o dată, vedeți dacă vă place, dacă vă adaptați, iar dacă nu puteți renunța.” Ca urmare, cei care plătesc și între timp se râzgândesc, nu își mai pot recupera banii. Deși cei care trec pragul agenției sunt convinși că nu trebuie să plătească nicio altă sumă stabilită la început, situația se schimbă în funcție de nivelul la care vrei să ajungi. „ Dacă vrei să participi la prezentări de modă te cooptăm în echipa de profesioniști pentru că ai părul lung și ești frumoasă. Dar pentru asta trebuie să plătești 195 de euro în trei rate. O să îți facem trei albume, unul rămâne la tine, și două le trimitem la București. Albumele vor fi trimise la agențiile sau casele de modă, cum ar fi MRA”, ne-a declarat una dintre fetele care a luat contact direct cu această agenție. De asemenea, o altă fată a precizat „Mi-au spus că o să am contracte cu Berska și Zara. M-au sunat apoi să vorbesc cu directorul agenției. M-au anunțat că am fost selecționată dintre toate fetele. Costurile sunt în jur de 1000 de euro, din care 800 de euro sunt suportați de agenție, iar cei 200 de mine.”

După ce au plătit sumă de 60 RON, fetele au refuzat să le mai acorde acestora și alte sume cerute pe parcursul întâlnirilor. De asemenea, banii plătiți nu li s-au returnat.

Lipsă de colaborare în cadrul OPC

Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Cluj-Napoca, nu a dus la bun sfârșit cererile pe care reporterii UBB Radio le-au solicitat. Deși  a fost cerut un raport complet efectuat în urma verificărilor de la fața locului de către organele competente, OPC nu a dat curs acestei cereri îndelungate. „Această firmă, din verificările făcute, funcționează legal, cu mici observații, în ideea în care nu aveau afișate unele acte care ar fi trebuit să existe. Acesta este și motivul aplicării unei sancțiuni contravenționale.”, a declarat Comisarul Șef OPC Cluj, Mircea Radu. Deși reprezentatul OPC susține că agenția funcționează în conformitate cu legea, declarațiile acestuia se contrazic cu cele ale firmelor care apar ca și parteneri si care au declarat ca nu au niciun fel de contract cu agentia de publicitate.

Ulterior, am verificat site-ul www.lookofworld.com , de unde lista cu parteneri a fost retrasă. Acest fapt demonstrează că s-au luat măsuri, iar reprezentanții firmei au retras de pe site lista cu firmele de a căror faimă se foloseau în mod nelegal.

Demersurile privind acest subiect, nu se încheie aici. Vom reveni cu noi informații pe măsură ce vom primi răspunsuri și de la alte instituții.

 _________

Anca Baciu

Oana Alexa

Comments :63

 • RU

  LOL. Chiar azi am fost abordat de un tip care mi-a aratat un pliant si mi-a spus textele specificate mai sus. M-a amuzat rau abordarea care a facut-o si mi-am dat seama ca e o chestie subreda. Nu am ajuns la pasul platii respective pentru ca nu am acceptat sa merg cu el la vestita “agentie” (a refuzat sa-mi spuna strada si numarul agentiei). Mie mi-a spus sa merg cu el in P-ta Marasti, undeva sus au un spatiu, nicidecum pe Eroilor.
  Multumesc Radio UBB Cluj pentru postare. ! Va apreciez pentru implicare 🙂

 • Oprea Raluca

  Eu am fost abordata de tipul din fotografie. Chiar nu aveam chef de povesti deoarece ma gandeam ca este inca una dintre multele firme care doar cauta sa isi scoata bani. Pana la urma am ajuns in sediul de pe Eroilor (deoarece au si un sediu in Marasti unde a fost acostata domnisoara de mai sus) unde am incheiat “un contract”. Suma platita a fost de 200 de Euro iar albumul personal trebuia sa il primesc in cel mult o luna de la achitarea ultimei rate, adica cel tarziu la jumatatea lunii decembrie, catalog pe care nu lam primit nici pana in momentul postarii acestui comment. Multumim pentru implicare si poate nu vor mai cade atat de multe persoane in capcana celor de la LOOK OF WORLD!!!

 • a

  Buna,am platit si eu cei 200 de euro pentru contract,am fost si la sedinta foto si ca atare mi-am primit si albumul.Am auzit si eu aceleasi texte si normal,ca orice pustoaica care spera sa ajunga model,am crezut.Am fost chemata si pentru repetitii la diferite prezentari,dar din pacate niciuna nu a mai avut loc,ceea ce-mi parea ciudat,deoarece de fiecare data au gasit motive,prima data ne-au spus “avem nevoie de modele profesioniste si nu avem destul timp ca sa va invatam anumite lucruri”,a2a oara ne-au spus ca prezentarea se amana pentru ca firma pentru care trebuia sa fie prezentarea are un eveniment mai important in Bucuresti si nu vor mai veni.Stiam si locurile in care trebuiau sa aiba loc prezentarile,si de asta nu am crezut ca sunt minciuni.Chiar nu stiu ce sa zic,imi parea destul de adevarata chestia pana acuma cand am citit acest articol.Pe net am gasit agentia inregistrata de o strada din Tirgu-Mures,dar ei au spus ca sediul central e la Bucuresti..

 • Marian

  nice job dar am două nelămuriri: 1. e agenție de publicitate sau de plasare fotomodele? pe site zice “Look of World este o companie specializată în impresarierea modelelor şi foloseşte un sistem care are ca scop descoperirea, pregătirea, îndrumarea şi promovarea naţională şi internaţională a modelelor.”
  2. reprezentanții H&M, Sprider și Bershka contactați de voi de ce nu au nume?

 • ubbradio

  Salut Marian. Mulţumim. Ideea e că în momentul în care ei abordau persoanele pe stradă le spuneau că sunt agenţie de publicitate, însă odată ce urcai la sediu, tipa de acolo începea să-ţi explice că în timp poţi să devi şi model, însă pentru asta creşte şi taxa pe care trebuie le-o plăteşti. Cât despre numele celor cu care am vorbit, am considerat că nu are rost să le dăm. Dacă vor fi probleme, avem înregistrările cu date, tot.

  O zi frumoasă să ai.
  Anca Baciu

 • ade

  haha..astazi am fost “racolata” de asa zisa agentie..si cand mi-am dat seama ca e o agentie fantoma.domnisoara mai ca nu sarise la bataie.:))”cum poti sa pui la indoiala ce facem”

 • gabriela+

  daca am semnat contractul dar refuz sa mai merg si sa mai platesc sumele cerute sunt obligata sa platesc cei 195 de euro? nu vreau sa imi recuperez cei 60 lei…doresc sa stiu doar daca ma pot obliga intr-un fel sa platesc si restul. va multumesc!

 • AAA

  Eu am fost aseara la o prezentare de-a lor in Royal Cafe si sincer a fost ok Chiar frumos

 • a

  am fost la prezentarea din royal,deci nu e vrajeala 😀

 • bianca

  :)) Sincer tind sa ma indoiesc ca au avut acea prezentare in Royal.Eu cand am fost mi se promitea contracte cu Zara, yves roche, avon…..adik o prezentare intr-un club local cu 5 haine sau un Miss e fix pix..praf in ochi ca cica fac evenimente. Wake up darling e o firma care trage tepe in fiecare oras din Romania, citeste blogurile, au fost in iasi unde au aparut in adevarul cu numele firmei Arte Casting , au fost in Tg Jiu …nu e mare mirare ca peste 2 luni sa plece din Cluj dupa ce si-au umplut buzunarele si au amagit destula lume. Da cautare pe Google la Arte casting models si minuneaza-te iar sa vad daca mai poti spune dupa o prezentare anonima ca aceasta firma sau orice firma de acest gen nu e vrajeala 😉

 • Elida

  Am fost si eu abordata astazi in Piata Marasti. Mi-au spus si mie textul ca sunt exact ceea ce cauta si sa ma grabesc sa platesc suma de 60 de lei fiindca mai au doar doua locuri disponibile. Promiteau in jur de 15 evenimente (reclame de televiziune, sedinte foto) pe an, iar la fiecare as fi primit 200-300 de lei plus hainele unor firme care Zara, Berhska, H&M, etc pe care le-as fi purtat la evenimete. Domnisoara cea blonda era foarte grabita imi tot cerea numele si imi spunea sa dau macar un avans daca nu am banii la mine si ca orice alta treaba am poate sa mai astepte. Am cautat apoi pe internet numele agentiei si am gasit articolul acesta. Bineinteles ca nu m-am inscris. Mi-a parut insa rau sa vad ca erau mai multe nume trecute pe lista. Sunt multe agentii de acest fel si unii angajati devin chiar agresivi cand ii refuzi.

 • AnK

  Vai,m-am trezit si eu tzepuita si grapita,in prima faza de domnisoara blonda,la P-ta marasti ca mai apoi la sediul de pe strada Eroilor.Cand am vazut contractul l-am cerut acasa sa-l citesc sa ma mai gandesc (mi se parea normal,doar asa fac firmele mari) dar a spus ca ma lasa in cealalta incapere,si ca sa revin dupa,dar ca oportunuitatea asta o ofera la 1% din fetele selectate,maxim 2% ,tin sa precizez,nu sunt inalta,slaba!deci mi se parea tare ciudat totul,dar din presiune si din graba(ma grabeam la scoala) am semnat,dorind ca visul sa devina realitate.asa m-am ales cu -200 lei (60 inscrierea+150 lei avans).In pirma faza am zis sa-i dau 50 lei,a zis ca e prea putin,ratele totusi sa fie egale….m-a intors de numa.TIN SA PRECIEZ TOATE S-AU INTAMPLAT LUNI,23.IAN,cand mi-am dat seama ca nu vreau,era deja semnat si am inceput sa ma documentez pe net.Cam tarziu dar nah…..nu mai vreau sa-i vad niciodata,desi am sedintza programata.

 • Mary

  Lastes news: domnisoara blonda poarta numele Kinga cu nr de tel 0742 940877 daca va ajuta cu ceva!

 • Ana

  De ce nu vorbeste nimeni cu politia???
  Mi se pare nelegal cestiile ce fac… de ce nu face nimeni nimic? Deca nu-i legal de ce lasam sa curge in continuare ce fac… ???

 • erika

  Si eu am fost in piata Marasti,cand o tipa blonda mi-a vazut fetita de 2ani.Ma chemat inauntru si mi-a spus aceleasi lucru ,reclame ,sedinte foto pt. copii si ca va primi o anumita suma.Pentru inscriere am platit 60 de lei.Mi-a facut o programare la dna.directoare pe str.eroilor nr.47.a
  Acolo mi-a spus ca v-a defila,reclame,foto si hainele va ramane ei.Dar trebuie sa platesc 200 de euro.Pentru semnarea contractului trebuie sa dau un avans .Binenteles acesti 200 de euro se dau in 3 rate si ultima transa va primi si un album.Am semnat contractul din pacate si am ramas cu o gaura de260 de lei.Imi pare rau ca am avut incredere in ei !

 • ubbradio

  Buna Ana. Am fost la Politie, am vorbit, insa mai mult decat niste informatii in baza legii 544/2001 nu am obtinut pentru ca nu au existat plangeri de acest gen in baza lor de date. Oamenii platesc si tac. Ar trebui sa depuna plangere, chiar daca au semnat contractul. Ar trebui sa vorbeasca, insa nu se intampla asta. Platesc si se concoleaza. La OPC la fel.

 • Mary

  Eu as zice ca ne unim cumva fortele….sincer! ca ne vada pe toti la usa,ce e asa greu ? unu care “urla” sau lupta,cam greut….ce zice-ti fetelor? Nu de alta,de cand am patzit-o nu mai pot dormi linistita,si ma gandesc ca zi de zi ale noi victimie,as fi in stare sa ma duc sa stau in statie la Piata Marasti si sa ii pun bete in roate domnisioarelor fara suflet.Si mai imi sustinea mie ca are MASTER si ca a fost MANAGER (la firma cunoscuta) ….dar nu stie sa scrie corect hobby-urile ce i le-am dictat….

 • Ana

  eu sunt acorda sa unim puterea…:) doar nu asa sa punem noi bataie ci sa mergem la politie sa verificam despre ce este vorba… nu se pote asa… ori cum na… eu am platit dor 60 lei si dupa aceea am citit asta si nu mai am mers le directoare… dar ori cum este cine a platit si mai mult 200 de euro… se lasti asa …in pace… de ce tace lumea?? mie imi pare rau si dupa 60 de lei si cum au obtinut… si inca nu opresc… chiar asa suntem sa lasam asta… haideti fete, mame, baieti sa punem plangere la politie sau ce trebe facut sa se sfarseste odata, si se vedem daca avem sansa sa primim inapoi banii… sau cel putin sa nu obtine victime noi… ce spuneti?

  *(scuzati pentru greseli de gramatica doar sper ca se pote sa intelegeti ce am vrut sa transmit, multumesc)

 • Cris

  Chiar azi am fost sunata sa merg la cv casting pe eroilor 47:)) plangeri la politie unde pot depune? La orice sediu?

 • ADrian

  Deci…am fost pe 20 Royal Cafe…. …si a fost super…nu e deloc teapa……

 • flor

  buna la toata lumea adriam eu am fost p bulevarut eroilor nr 47 am platit doar 140 de eur shi nu am primit albumul nici in ziua de azi se presupune k ar fi rebuit salprimesc p data de 12 ianuarie dar oe trecut 3 luni am sunat shi am trimis shi mailuri dar nimica nu mior raspuns si nici nu mor mai contacta momentan in plecata din tara dar am sa ma intorc shi am sa merg la ei la sediu sa vad ce se intampla sincer numi pasa de nimic imi vreau doar albumul.. nimica mai mult nu alceva pt k am nevoie de el astept sa se termine contracut p care lam semnat in octombrie iar dupa accea am sa ma duc la alte firme pt o teapa nu am sa renuunt la visul meu sper sa fie cum zici tu sa nu fie teapa dar since dc nu mior raspuns la mailuriele mele trimise?.. pacat pt k eu am avut incredere in ei… dar sper sa ma conctateze inainte sa ma duc eu in tar pt k dak nu vor sami deie albumul am sa depun planger insotita de avocati.. pt eu nu ma las am sa iau masurile corespunzatoare care trebuie imi apre rau k nu am ascultat de familia mea knd miau spus sa am grija k sar putea sa fei teapa… dar asta e… fiecare om invata din greseli sper k sa nu mai cada mai multa lume in plasa lokofworld shi sa se intereseze inainte…. sustin lumea care i in potriva nu pot sa cred halul in care minte lumea nu am avut placerea sa cunosc adevaratul director al firmei am vb doar cu o bloda o satena shi o brunescare se presupune k directoarea. am fost la fel abordata de baiatul de poza de mai sus.. dar eu imi vreau doar albumul de la ei.. shi nu mai am decat sa le dau nici un ban…. asta i pt tori…sa nu pice de fraieri… clujenci dragi aveti grija… de lumea de acolo….:D

 • Andreea

  Eu chiar azi am dat un avans de 20 de lei..aveam 60 de lei la mine da nu am vrut sa ii dau ca am simtit ca e teapa…si cum au zis si fetele de mai sus…cand i-am zis tipei blonde pe care mie mi-a zis ca o cheama ana maria, by the way, mi-a aratat repede certificatul unic de inregistrare, si ca trebuie sa am incredere in ei daca vreau ca aceasta colaborare sa mearga.Azi ar trebui sa ma duc pe eroilor sa imi faca ceva poze da imediat cum am ajuns acasa am cautat pe google treaba si astfel am dat de articolul asta. multumesc mult celor care s-au interesat si au facut articolul, dar trebuie sa facem ceva ca sa nu mai tepuiasca alte persoane nevinovate

 • bianca

  Legat de marele “evenimet” dat la cafeneaua Royal iese adevarul la iveala “HermesModels Cluj: Modelele baieti sunt de la HERMES MODELS,au contract cu HERMES MODELS si prezinta doar sub indrumarea si cu acceptul dat in prealabil de HERMESMODELS,si orice altfel de procedura va fi sanctionata conform legii,nici decum de la Look Of World…va rog sa remediati si sa nu mai asociati numele de HERMES MODELS Cu Look Of World….VA MULTUMESC!” cautati RECORDMEDIA pe facebook si uitati-va la album…mai exact la comentul de la album.AGENTIA LU PESTE NU SUNTETI IN STARE SA FACETI UN EVENIMENT, mai furati si munca altor oameni care chiar fac ceva.Sa va fie rusine!!!!!!Sunteti tepari pana in ultima celula.Furati munca altora, va dati drept colaboratori cu Zara, H&M, Avon si etc, pacaliti oamenii si le luati banii (sunt oameni care muncesc o luna de zile pt 200 de euro si voi va bateti joc de munca lor .

 • assalt

  pai si ce ar trebui sa facem dak e teapa

 • eu

  sa depunem plangere toti care am luat teapa

 • Mau

  Se pare ce am luat teapa 🙂 asta e din pacate rau pentru ei ca au facut lucrul asta o sa contactam putin justitia :))

 • Mau

  Pentru cei aflati in acelasi caz ar fi bine sa incercam sa vorbim si sa vedem o solutie la acest caz.

 • Oli

  si eu am fst pacalit deabea acm am aflat:(va multumesc ca ati scris acest sait

 • dan

  am lucrat intr o astfel de teapa si stiu despre ce este vorba.e o mare teapa pt ca nu va alegeti cu nimic.cand se ingroase treaba dispar/faceti reclamatie la opc.nu au voie sa si desfasoare activitatea pt ca folosesc practici comerciale ilegale incepand de la sistemul de marketing pana la faptul ca nu au autorizatie sa alcatuiasca o baza de date cu caracter personal.deci nu au autorizatie de la autoritatea nationala a bazelor de date cu caracter personal nu stiu cum dl.director opc nu si a dat seama daca au fost in control la ei.probabil ca si a luat vreo spaguta ca si directorul opc bv care acum e in arest.deci cautati pe google reclamatii opc cj si faceti reclamatii pe mail pt ca sant obligati sa se sesizeze.nu mai fiti prosti ca o sa fuga puiu cu ata pana va hotarati voi.dci uitati ca santeti ardeleni si nu mai ganditi de doua ori si in acest caz.

 • Andrei.p

  si eu am patit la fel…..am platit suma de 60 de lei si un avans de 100 de lei…..astazi m-au sunat sa le platesc a doua rata, dar eu cum vazusem aceasta postare le-am zis ca vreau sa reziliez contractul….mi-au spus ca trebuie sa platesc 190 de euro pentru costurile contractului….ma pot obliga in vreun fel sa platesc aceasta suma?

 • Bianca

  Nu plati pt ca nu mai vezi banii inapoi. Nu iti pot face nimic daca nu te duci la sedinta foto , chiar daca o sa tipe la tine ca te dau in judecata pt nerespectare de contract, o fac doar pentru a te intimida nu te pot da in judecata pentru nimic. Tot ce vor de la tine sunt banii si atat.

 • nicusor

  ciao tuturor…la fel am luat si eu teapa…dar cum am spus si colegii de brezeala de mai sus …am refuzat sa mai platesc restul de avans din aia 200 de euro…am platit doar cei 60 de lei atunci la inceput si un avans de 50 de euro…azi mau sunat cu motivul ca trebe sa duc restul de bani …si am refuzat…ok….aveti de gand sa stam asa….haideti sa mergem la politie sa depunem o data plangerile alea…270 de lei is ceva bani in ziua de azi…si alti cu pagube mai mari ca mine…daca veti sa ne unim…intrati pe id meu vb si vedem ce facem…..ochisori_albastri10 (nu bagati seama de id–lam facut de mult)…haideti va rog sa facem ceva totusi

 • nicusor

  ciao tuturor…la fel am luat si eu teapa…dar cum am spus si colegii de brezeala de mai sus …am refuzat sa mai platesc restul de avans din aia 200 de euro…am platit doar cei 60 de lei atunci la inceput si un avans de 50 de euro…azi mau sunat cu motivul ca trebe sa duc restul de bani …si am refuzat…ok….aveti de gand sa stam asa….haideti sa mergem la politie sa depunem o data plangerile alea…270 de lei is ceva bani in ziua de azi…si alti cu pagube mai mari ca mine…daca veti sa ne unim…intrati pe id meu vb si vedem ce facem…..ochisori_albastri10 (nu bagati seama de id–lam facut de mult)…haideti va rog sa facem ceva totusi\

 • maria

  La fel am patit si eu azi, m-au oprit in Piata Marasti, eram cu baietelul meu, le-am platit 60 de lei, am simtit ca e teapa dar speram sa nu fie totusi, nu faceti greseala sa picati in plasa lor.Bine ca am citit despre asa zisa firma, sa nu platesc mai mult.

 • ionutza

  santeti niste ratati!eu am fost sunata de o doamnisoara de acolo si am avut pana in prezent 30 de prezentari de moda +reclame tv+reclame in revite de la kaufland iulius mall polus center cora real etc

  Comentariu adaugat de: ionutza

 • Madalina

  Si eu am fost abordata azi, pe Memorandumului,pe langa statie, de un tip care mi-a spus aceeasi poveste. Am achitat suma de 50 de lei, urmand sa merg pentru realizarea unor poze. Agentia se numeste Best Media Factor. Ati luat careva teapa de aici?

 • Bianca

  Domnisoara Ioana inainte sa afirmi ceva invata sa te exprimi si demonstreaza ceea ce susti, daca tot doresti sa ne luminezi fa-o cum trebuie adica posteaza poze, numele evenimentelor, unde au avut loc, pt ce firme ai lucrat, cati banii ai luat, cand v-a aparea materialul pe piata.In acest mod vii cu niste dovezi concrete nu doar cu niste vorbe in vant, putem verifica si noi veridicitatea la cele spuse de tine (asta in cazul in care ceea ce ai scris mai sus este real si nu esti una din domnisoarele de la firma care cu zabetul pe buze si cu diverse “atuuri” feminine luati banii din buzunarul/portofelul oamenilor).A si pentru ca tot esti tu asa desteapta te informez ca a fi hostessa pt periute de dinti/parfumuri/tigari/balsam de rufe si etc nu e o mare realizare pt o “companie specializata in impresarierea modelelor pe nivel national si international” si poti deveni hostessa si daca te inscrii -fara nici un ban- la firmele specializate pe acest domeniu si ai mult mai multe evenimente. Tot pentru creierasul tau orice activitate pe care o ai prin intermediul firmei Look of World din suma totala isi opresc si ei un comision daca imi aduc aminte bine( adica rezulta ca tu primesti mai putini bani decat ar trebui), daca faci activitate de hostess prin intermediul unei firme specializata pe recrutari de promoter, hostess castigi mai bine pt ca nu iti ia nimeni acel comision stipulat in contracul de la “Marea agentie de publicitate” Look of World. Oricum pentru a demonstra ca nu esti una din angajatele acelei firme asteptam cu mare drag dovezile de la evenimentele la care ai participat…macar de la 20 de evenimente, iar apoi mai vedem care e ^^^ si care nu. Si apropo faptul ca jignesti nu inseamna ca esti mai destepta ci chiar contrariu

 • Matt

  Eu chiar ieri am fost abordat de un tip in Marasti si am acceptat sa urc sus unde erau mai multe tipe si au venit 2 sa discute cu mine,fiecare cu argumente cat mai tentatne sa ma convinga.Mi-au cerut 60 de lei dar am achitat doar 20 cu promisiunea ca am intorc si ei ma trimit la dna directoare…bine ca am citit aici ^^

 • ramona

  buna, cei de la Best Media Factor au tras si de mine azi, am achiata avansul de 60lei si pentru sambata sant programata la sedinta foto. Daca sant de acord sa platesc albumul din primul contract bine, daca nu.. renunt. Oricum va tin la curent 🙁 sper sa nu fie bani pierduti

 • alin

  daca am semnat contractul sunt obligat sa platesc si restul?? multumesc

 • Diana

  ramona tie cati bani ti`au cerut pentru album?

 • Andrei

  M-am inscris ei eu la acesti indivizi, dar dupa ca am vazut contractul am incetat in a mai dori sa colaborez cu ei, contractul prevede multe nereguli, in primul rand nu au dorit sa-mi ofere o copie a contractului justificand ca procedura de la ei de la firma nu permite asa ceva dar orice firma este obligata si poate sa dea un contract fara semnaturi. Mai mult decat atata orice contract trebuie semnat de un jurist avizat cea ce in firma lor lispesete cu desavarsire. Plus semnaturile sunt sterse si iligibile indeductibile ale persoanei care le-a semnat, despre stampile pot spune ca sunt si ele sterse. Despre fraptul ca am cerut o copie a contractului si faptul ca doream sa il citesc cu atentie si impreuna cu un avocat nici nu mai vorbesc ca au refuzat sub diverse pretexte. pe de alta parte daca verificam firma ea este infintata doar din octombrie 2011 si o astfel de firma nu ar avea cum sa fie colaboratoare cu niste brenduri din Londra precum mi s-a prezentat. Cat despre contract in sine nicaieri nu scriei ca ve-ti urma niste cursuri ci doar ca ve-ti plati doar cd, sedintele foto si albumul, dupa acea ei ne mai avand vreo obligatie fata de dumneavoastra, excluzand posibilitatea urmarii asaziselor cursuri, nu va lasati pacaliti de pretexte gen ” nu am avut timp sa le pun in contract, ele sunt ca un bonus avand in vedere ca noi investim in dumneavoastra”. Iar daca cautati umpic pe google ve-ti vedea ca nici o agentie de modeling nu cere un comision de 30% si nu sunteti obligat sa achitati niciun fel de taxa de inscriere sau sa va platiti cursurile. Asa ca nu va lasa-ti inselati de astfel de firme dubioase pentru ca daca e prea frumos pentru a fi adevarat poarte asa este, si va recomand sa nu semnati absolut nimic inainte de a va consulta cu un avocat in prealabil. P.S : Un sediu de firma serioasa nu are astfel de birouri si prezentare sumara cu doar 4 modele si 32 de fotografi postate pe facebook. Si pentru o firma infintata de un an mi se pare ciudat faptul ca au cont de facebook doar din data de 10 martie anul acesta. Asta e tot ce am remercat eu va urez o zi buna in continuare.

 • Diana

  mie mi`au cerut 200 de euro

 • Andrei

  Un comment interesant mi se pare cel postat pe http://www.emaramures.ro/stiri/21271/INSELACIUNE-Baimareni-trasi-pe-sfoara-de-o-agentie-care-le-promite-sa-ii-faca-vedete unde o domna i-si afirma nemutumirile si experienta ei neplacuta cu aceasta firma : ” Maine ma duc cu politia la best media factory nu pot sa cred m-au aburit 15 minute am zis clar nu ma duc nu cred in ei au vazut ca sunt suspicioasa si mi-au oferit un loc la ei gen sa fac acelasi lucru ca si ei ..am zis din nou ca la cate am vazut in viata asta nu cred ca e adevarata faza… si a incput sa imi zica crezi ca noi posterele de pe pereti pozele avizele fetele angajatii sediul munca lor ..tot e vrajala? mai avea un pic tipul si avea lacrimi in ochi…..si m-a rugat sa nu mai fiu suspicioasa si si el a trecut prin multe si din vina oamenilor nesimtit mi-am pierdut eu increderea…si sa nu ii suspecet ca ei sunt seriosi am platit suma care ei o numesc modica:)) simteam ca ceva nu e ok dar acolo s-au tinut de capul meu m-au aburit abea cand am ajuns acasa am legat cap la cap datele Eu nu am semnat decat o foaie unde erau date gen culoarea parului nr la incaltaminte dar nicaieri ca mi se restituie suma platita daca nu imi place sau nu mai vreau sa colaborez cu ei …asa cum mi-au zis defapt ca se procedeaza Da si sa nu imi primesc banii inapoi da maine ma duc si le bat obrazul de nesimtiti..chiar nu au frica de Dumnezeu…cum poti avea pe viitor incredere ? totul parea atat de credibil atunci” Un motiv in plus sa nu va lasa-t inselati de aceasta agentie. Daca doriti totusi sa deveniti model puteti face o cere la Transilvania Fashion Agency sau la Euromodels care sunt firme serioase si cu vechime in domeniu( i-mi cer scuze daca am facut reclama si regulile acestui site nu permit acest lucru).

 • Claudiu

  Am fost la bamboo la miss bamboo si 5 dintre concurente erau din agentia look of world , iar locul 2 a fost castigat de catre Gliga Iulia care este inscrisa in agentia Look of world . A castigat suma de 300 de euro . Deci nu cred ca este teapa . Si plus de asta pe 30 martie este prezentare in club bamboo , organizator fiind agentia look of world , fetele si baietii ce vor prezenta sunt de la agentia respectiva , invitat special va fii Bianca Dragusanu . Mergeti sa va convingeti cei care spuneti ca v’ati luat teapa , sau poate ziceti lucrurile astea pentru ca nu ati fost alesi sa faceti parte din agentia lor .

 • EdYNa

  Buna dragii mei!
  Ser sa n-o luati in nume de rau,dar vreau sa clarific aceste ibformatii,unele poate sunt doar opinii,unele pot fi reale.Nu stiu nimic despre agentia ‘Best Media Factory’,dar la ‘Look of World’pana acum nu am vazut nimic in neregula.Bine,asta daca ai fost selectat,daca nu,bineinteles,nu primesti inapoi suma platita.Deja de doua luni se fac cursuri,si toti au primit albumele.Iar evenimentul de la Royal a fost organizat de L.O.W.,asta nu inseamna ca trebuie sa prezinte cu modelele lor.Vom vedea in continuare:)

 • bianca

  Cred ca urmatoarele link-uri vor lamuri pe toata lumea
  1.http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Teapa_cu_modelling_in_centrul_orasului-_Vezi_cum_sunt_storsi_de_bani_tinerii_dornici_de_afirmare_-AUDIO_0_422957785.html#
  (domnisoara Anamaria Feher acuma este blonda)
  2.http://serviciulsecret.blogspot.com/2010/08/fotomodele-pentru-servit-cafeaua.html
  3.http://www.gorjexclusiv.ro/reportaj/tinerii-pacaliti-de-o-firma-de-modeling.html

  Se dau niste evenimente pentru ca lumea a mai fost tepuita si pentru a arata ca nu sunt ca ceilalti fac si ei 2-3 activitati pentru ai prosti pe prosti ….Lectura placuta

 • sergiu bica

  eu ce sa fac ca am platit cei 60 lei si prima rata de 150 lei.am programare peste 2 saptamani .sa ma duc sa i platesc si ceilalti bani sau sa nu mai ma duc???????????????datimi un sfat

 • bianca

  Tu asa dupa tine ce ai face dupa tot ce ai citit pe internet? Iti convine sa pierzi 200 de euro doar pt un album amarat? O sa te ameninte ca te da in judecata , nu-i crede, vor doar sa te intimideze…

 • ana maria

  …adevarat!
  si eu am luat pus botul.
  e neaparat sa se inteevina drastic in situatia asta, e inselatorie si nu trebuei trecuta cu vederea.
  Am sa depun plangere, escrocii naibii!

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts