Ciclul conferenţial Studium Generale SG3, prin care se militează pentru trezirea unei conştiinţe ecologice la nivelul populaţiei şi, totodată, la nivel guvernamental, continuă cu ”Fobiile specifice – indicatori ai nepotrivirii între mediul ancestral evoluţionist şi cel actual? Explicaţii din psihologia evoluţionistă”.
2010, anul în care încălzirea globală este unul din cele mai abordate subiecte în agenda media, este şi Anul Internaţional al Biodiversităţii, decretat astfel de către Organizaţia Naţiunilor Unite.
Ideea unui astfel de proiect vine în contextul în care, în urma efectelor poluării şi a schimbărilor climatice, există ţări în care mai mult de jumătatea speciilor de plante sunt necunoscute.
Un stat poate preveni invazia unor specii dăunătoare numai dacă se cunosc speciile existente. Aşadar, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, cea mai bună şi cea mai puţin costisitoare metodă este prevenirea oricărui fenomen de acest gen, prin colaborarea guvernelor, a sectoarelor economice şi neguvernamentale şi a organismelor internaţionale.
Conferinţa ”Fobiile specifice – indicatori ai nepotrivirii între mediul ancestral evoluţionist şi cel actual? Explicaţii din psihologia evoluţionistă” va avea loc miercuri, 12 mai, ora 18, în Sala Club a Colegiului Academic. Aceasta va fi susţinută de Conf. univ. dr. Alina Rusu, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei UBB.
Oana Moisil