Lansare NASA și SpaceX reușită: Capsula Crew Dragon se îndreaptă către Stația Spațială Internațională

Tech UBB Radio

Sâmbătă, capsula Crew Dragon a fost lansată cu succes spre Stația Spațială Internațională, având la bord doi astronauți americani, Doug Hurley și Bob Behnken. Această misiune este un pas important pentru americani deoarece datorită ei SUA va fi capabilă să lanseze rachete fără să depindă de Rusia.

Stația Spațială Internațională se află la o altitudine medie de 400 de kilometri deasupra Pământului și se întinde pe o suprafață egală cu un teren de fotbal. În 2011, NASA a sistat programul de transport al astronauților săi iar de atunci au depins de rachetele rusești Soiuz. Dat fiind faptul că în 2014 Rusia a anunțat că din 2020 nu vor mai oferi transport astronauților americani, NASA a contractat SpaceX și Boeing pentru a relua aceste misiuni. Astfel putem afirma că această misiune este una istorică, fiind prima dată după aproape un deceniu cand SUA își va trimite astronauții pe ISS de pe teritoriu american și prima dată când agenția spațială americană colaborează cu o companie privată.

Capsula Crew Dragon este dotată cu un sistem de evacuare de urgență și are capacitatea de a transporta 4 astronauți, iar atât capsula cât și racheta Falcon 9 prin intermediul căreia a fost lansată, sunt reutilizabile.

SpaceX, companie deținută de Elon Musk are un contract 2,6 miliarde de dolari cu NASA și prevede furnizarea a șase zboruri cu oameni până la ISS, primul fiind programat la sfârșitul lunii august, cel de acum fiind doar demonstrativ.

Sursa: Getty Images

Alexandra Stanciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts