Programul Start-Up Nation România finanțează zece mii de afaceri noi

Economie UBB Radio

Programul Start-Up Nation România aduce o nouă linie de finanțare pentru întreprinzătorii mici și mijlocii care vor primi de la stat o sumă nerambursabilă de 200 mii de lei.

Programul va finanța 10.000 de startup-uri cu o sumă de 44 mii de euro, respectiv 200 mii de lei iar beneficiarii acestor fonduri vor fi SRL-urile, SA-urile și SRL-D-urile. Întreprinderi care s-au înființat sau se vor înființa după data de 30.01.2017, data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență nr.10/2017.

Un aspect foarte important este faptul că codul CAEN pentru care se aplică trebuie stabilit de la început și trebuie autorizat la momentul cererii de finanțare, iar persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile. Condițiile de eligibilitate sunt următoarele: întreprinderea trerbuie să fie înființată după data de 30.01.2017, să aibă codul CAEN autorizat la momentul cererii de finanțare și societatea trebuie să angajeze minim două persoane pe o perioadă nedetminată, cu program de lucru full time și există obligativitatea menținerii locului de muncă pentru o perioadă de minim trei ani.

Obiectivul programului este de a crea locuri de muncă și de a sprijinii proiectele de afaceri ale întreprizătorilor.

Iulia Magyari, Andreea Bârsan/Sursa fotografiei: http://theheureka.com

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts