Un nou proiect de lege a fost adoptat miercuri de către Senat, cameră decizională, prin care se modifică Legea Educației, astfel încât admiterea pentru anul universitar 2020-2021 să poată fi organizată online, potrivit Agerpres.
Ministrul Educației și Cercetării va elabora metodologia derulării activităților în unitățile de învățământ în sistem online, pentru învățământul preuniversitar, dar și pentru cel universitar, astfel încât toate activitățile să se poată desfășura în cele mai bune condiții.
Conform acestui proiect, atât activitățile didactice cât și examenele de final de ciclu de studii și de cercetare a învățământului preuniversitar și universitar se vor putea susține online pe toată perioada stării de urgență sau de asediu.
Ioana Teodorescu, studentă în anul 3 la Facultatea de Educație fizică și Sport spune că este destul de dificil să își desfășoare activitățile online având în vedere că nu poate asimila atât de bine cunoștințele doar prin teorie, iar fiind în domeniul sportiv ar avea nevoie de multe ore practice pe care din păcate nu ar avea cum să le desfășoare.
În aceiași situație se află și Maria Badiu, studentă în anul 3 la Universitatea de Medicină și Farmacie, secția Nutriție și Dietetică. Aceasta susține că din punctul ei de vedere finalizarea studiilor online nu este ușoară având în vedere că are nevoie de multe ore de practică în spitale, dar și în cabinete de nutriție pentru a înțelege mai bine domeniul în care își va desfășura activitatea pe viitor. Maria spune că ar fi mult mai important ca orele de practică să se poată desfășura, decât să stea pur și simplu în fața unui laptop și să asiste la cursurile online care, potrivit ei, nu ajută pe nimeni îndeajuns.
Printr-o situație similară trece și Andreea Mureșan, studentă la Facultatea de Istorie și Filosofie, secția Studii de Securitate. Andreea este de părere că decizia luată de Ministrul Educației cu privire la finalizarea studiilor online este una bună fiindcă îi oferă astfel și posibilitatea de a-și urma planurile de viitor fără mari modificări. Cu privire la așteptările pe care aceasta le are, își dorește ca examenele să se desfășoare cu seriozitate și să fie aplicate toate măsurile necesare de către universitate pentru o evaluare corectă.
Sursa: Unsplash
Raluca Draia