Află modificările aduse examenului de licență! [Audio]

Din oraş Educaţie

Senatul Universității Babeș Bolyai a decis astăzi, conform Legii Învățământului, ca examenul de licență să sufere câteva modificări începând cu acest an. Dacă până în prezent studenții erau obligați să își prezinte doar lucrarea de licență, din anul universitar 2011-2012 ei vor susține și un al doilea examen, care va putea fi scris sau oral în funție de specializarea facultății.

“Schimbarea majoră se rezumă la faptul că anul acesta examenul de finalizare a studiilor va consta în două probe, spre deosebire de anii trecuți. Dacă până acum aveam doar susținerea lucrării de licență, anul acesta vom avem două probe: una care constă în prezentarea lucrării de licență și o altă probă care va fi dintr-un examen oral sau scris pentru evaluarea cunoștințelor din domeniul de specialitate studiat.”, a declarat prefectul studenților, Andrei Ciubuc.

În urma unei ședințe care va avea loc săptămâna viitoare reprezentanții Universității Babeș-Bolyai vor încerca să vadă dacă decizia Ministerului Educației de a avea obligatoriu cele două probe ale examenului final nu poate fi pusă în aplicare doar de anul viitor.

“Atât timp cât vrem ca studenții să fie absolvenți în vară și să aibă o diploma, e obligatoriu să avem probe așa cum specifică Ministerul.”, ne spune Andrei Ciubuc.

Ascultați declarația completă acordată pentru UBB Radio de prefectul studenților Andrei Ciubuc:

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/12/andrei-ciubuc.mp3|titles=andrei ciubuc]

_______

Oana Alexa

Andreea Stăicuț

Comments :1

  • Teo

    Măsurile intră în vigoare începând cu sesiunea din februarie inclusiv sau doar din vară?
    Mulțumesc.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts