Liderii statelor membre UE nu au ajuns la un acord comun la Summitul de la Bruxelles

Economie UE

Summitul de la Bruxelles nu a reușit să îi aducă la un comun acord pe toți liderii europeni.  Potrivit Mediafax, ei nu au ajuns la decizie comună cu privire la modificarea Tratatului UE.

Cei 27 membri ai Uniunii Europene nu au ajuns la o hotărâre cu privire la modificarea Tratatului de la Lisabona. Modificarea acestui tratat era necesară pentru a reforma zona euro. Negocierile nu au putut fi duse la bun sfârșit datorită faptului că Marea Britanie a pus mult mai multe condiții pentru a fi parte a acestui acord. Condițiile impuse de Marea Britanie fac referire la un protocol în tratate care să permită scutirea acesteia de la un anumit număr de reglementări cu privire la serviciile financiare.

Soluția la care s-a ajuns a fost un acord limitat, optatându-se pentru un tratat separat al ţărilor din zona euro, la care să adere cine vrea. Noul acord pentru consolidarea disciplinei bugetare în zona euro va fi adoptat de 17 state dar şi de ţări voluntare din cele zece membre UE care nu fac parte din zona euro şi care vor să se asocieze. Acest acord va putea include 25 sau 26 dintre cele 27 de state UE, cu excepția Marii Britanii.

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts