Raed Arafat: „Dacă cifrele nu scad,este foarte probabil să fie prelungită starea de alertă”

Sănătate UBB Radio

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că în cazul în care numărul de infectări cu COVID-19 va rămâne la fel sau va creşte, este posibil să fie nevoie de prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, potrivit Agerpres.

„Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească, este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem, ca să putem gestiona. Sunt ţări care au prelungit până în iulie, până în august. Trebuie să înţelegem un lucru: suntem într-o confruntare cu un virus, într-o bătălie, într-un război cu un virus care va dura şi am zis acest lucru, nu numai eu, au zis toţi experţii, va dura până la aproximativ doi ani. Pentru că asta este durata în care virusului, din datele pe care le au şi epidemiologii, îi poate scădea puterea şi să nu mai aibă efect”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a informat sâmbătă că alte 330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, ajungându-se la un total de 23.730 de îmbolnăviri. La terapie intensivă sunt internaţi 190 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate şi externate, precizează GCS.

De asemenea, încă 16 decese din cauza noului coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, numărul total al celor care au murit din cauza COVID-19 ajungând la 1.500. Este vorba despre 12 bărbaţi şi 4 femei, care erau internaţi în spitale din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Tulcea. GCS arată că toate decesele au fost înregistrate la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, conform Agerpres.

Sursa: Wall Street

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts