SPORT | Etapa a 34-a, ultimul spectacol

Sport UBB Radio

Ultima etapă din Germania promite meciuri interesante, deoarece unele echipe încă se duelează pentru obiective. Pe ultima sută de metri, lupta pentru Europa și pentru evitarea retrogradării directe e tot mai aprigă.

Cu Bayern deja campioană și singura lor grijă fiind câștigarea cupei Germaniei, iar Dortmund care și-a asigurat locul al doilea, atenția se mută spre celelalte combatante pentru cupele europene. Leipzig e, mai mult ca sigură, calificată în grupele Champions League, iar ei vor mai lupta doar pentru o clasare mai bună. Etapa trecută a pierdut cu Dortmund, acasă, scor 0-2, iar Timo Werner a jucat ultimul meci pe arena din Leipzig. Bayern defilează în continuare, deoarece a învins-o pe Freiburg, scor 3-1, și le-a spulberat orice speranță pentru Europa League. Leverkusen are nevoie de o minune ca să mai prindă grupele Champions League, a pierdut în deplasare la Hertha, scor 2-0, și se află la două puncte de Gladbach. Borussia Mönchengladbach este la mâna ei, iar un succes le-ar consolida locul în clasament, ba chiar se pot clasa mai bine. Wolfsburg și Hoffenheim se duelează pentru un loc care duce direct în grupele Europa League. Ambele sunt la egalitate de puncte, iar miza este locul șase. La polul opus, Werder are nevoie de un miracol ca să se salveze de o posibilă retrogradare, ei se află la două puncte de Fortuna Düsseldorf. Etapa trecută a pierdut cu Mainz, scor 3-1, iar Fortuna a remizat cu Augsburg, scor 1-1.

Programul etapei și clasament

Sâmbătă, de la ora 16:30

  • Augsburg – RB Leipzig
  • Bayer Leverkusen – Mainz 05
  • Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim
  • Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin
  • Eintracht Frankfurt – Paderborn
  • Freiburg – Schalke 04
  • Union Berlin – Fortuna Düsseldorf
  • Werder Bremen – FC Köln
  • Wolfsburg – Bayern München

Analiza meciurilor

Bayer Leverkusen – Mainz 05 și Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin

Sursa: Getty Images
Sursa: Getty Images

„Aspirinele” depind de rezultatul de la Gladbach și speră ca Hertha să o învingă pe echipa gazdă. Au în față un adversar care, teoretic, n-ar trebui să le pună probleme. Mainz nu mai are obiectiv, iar, probabil, vor juca mai relaxat. Leverkusen va căuta victoria și, implicit, calificarea în Champions League, altfel, se va mulțumi cu Europa League. Gladbach este doar la mâna ei, iar singura opțiune este victoria. Hertha, probabil, va veni să joace mai relaxat, deoarece nu mai are obiectiv. Borussia are toate șansele de a reuși, deoarece și in cazul unui egal îi avantajează golaverajul.

Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim și Wolfsburg – Bayern München

Sursa: Getty Images
Sursa: Getty Images

Dortmund și Bayern mai joacă doar pentru palmares, iar Hoffenheim și Wolfsburg mizează pe locul șase, cel care duce direct în grupele Europa League. Ambele sunt calificate, dar una dintre ele va trebui să joace seria de calificări. Le așteaptă meciuri grele, iar și un singur punct ar putea face diferența. Ambele echipe sunt în formă, etapa trecută au învins la scor, Wolfsburg a învins-o pe Schalke, scor 1-4, iar Hoffenheim a spulberat-o pe Union Berlin, scor 4-0.

Union Berlin – Fortuna Düsseldorf și Werder Bremen – FC Köln

Sursa: Getty Images
Sursa: Getty Images

Werder s-a menținut în Bundesliga foarte mulți ani, iar totul se poate nărui în ultima etapă. Au nevoie de un miracol, deoarece se află la două puncte de Fortuna, iar în cazul unui succes cu  Köln, iar Fortuna pierde la Berlin, Bremen merge la baraj pentru menținerea în prima divizie, iar Fortuna retrogradează direct. Düsseldorf iși poate consolida locul și cu un egal, în cazul în care Bremen câștigă.

Sursa: Getty Images

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts