Organizația Mondială a Sănătății: „Virusul se răspândește rapid, este mortal și majoritatea oamenilor sunt încă vulnerabili.”

Sănătate UBB Radio

Pandemia de coronavirus se răspândește masiv cu 150 de mii de cazuri noi raportate joi, înregistrate, în special, în America de Nord și America de Sud, arată Organizația Mondială a Sănătății (OSM), citată de Reuters.

Directorul General OSM, Tedros Ghebreyesus, a precizat că:

„Lumea se află într-o perioadă nouă și periculoasă[…] Un număr mare de cazuri noi apar și în Asia de Sud și Orientul Mijlociu.”.

Mike Ryan, expertul OSM pentru urgențe, în contextul în care multe țări reduc restricțiile, crede că va veni un al doilea val de îmbolnăviri. El a spus că:

„Ieșirea din izolare trebuie făcută cu grijă, cu o manieră înțeleaptă. Nu există o definiție specifică pentru al doilea val”, adăugând că ”Această creștere nu reprezintă neapărat un al doilea val. Un al doilea vârf poate fi înregistrat în cadrul unui singur val.”.

În contextul în care se caută vaccin pentru virusul COVID-19, oficialii OSM avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor care se testează trebuie supravegheate cu mare atenție. Tedros a declarat că:

„Chiar dacă nu este imposibil găsirea unui vaccin, procesul va fi dificil.”.

Până acum, peste 8,53 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial, dintre care peste 453 de mii au decedat, potrivit calculelor Reuters aferente zilei de vineri.

Sursa: Reuters

Andreea Neamț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts