Manifestații antirasism în întreaga lume

Internaţional UBB Radio

Protestele antirasism care au avut loc în orașele din Statele Unite ale Americii au început să se manifeste în toată lumea, conform Financial Times.

Mulțimea de oameni s-a adunat în orașele mai importante ale SUA, cum ar fi New York, Washington DC și Philadelphia, în semn de solidaritate pentru protestele antirasism ce au avut loc deja în Asia, Australia și în Europa, arată nytimes.com.

Protestatarii din San Francisco au mărșăluit de-a lungul podului Golden Gate, în timp ce alte mulțimi au protestat în Philadelphia și Chicago, potrivit abc7news.com

Aceste proteste, care au început în ciuda pandemiei de coronavirus, s-au extins în toată lumea.  Oamenii s-au adunat în număr mare în toată Europa pentru a protesta împotriva rasismului și violenței poliției.

Conform poliției din Germania, 15.000 de oameni s-au adunat în Alexanderplatz, în centrul Berlinului, iar 20.000, strigând în cor „Black lives matter” , au mărșăluit în Munchen. Alte mii de oameni s-au adunat, de asemenea, în Hamburg, Frankfurt, Mannheim și Stuttgart.

În Paris, oamenii s-au adunat în Piața Concordiei, în ciuda faptului că au fost interzise protestele din motive de siguranță și sănătate, iar o altă mulțime s-a strâns la Champ de Mars.

În Portugalia, mii de oameni au participat la protestele din Lisabona, Porto și alte orașe, strigând „Black lives matter”  și „I can’t breathe”  în portugheză și engleză, conform breaknlinks.com

Sute de oameni, majoritatea purtând măști, au mărșăluit liniștiți în centrul orașului Tokyo, cu pancarte care i-au adus un omagiu lui Floyd. O femeie a ținut o pancartă cu mesajul  „If you’re not angry, you’re not paying attention” , în timp ce alții aveau  „Enough is enough” , în semn de solidaritate pentru protestatarii americani.

Deși aceste demonstrații sunt rare în Japonia, un video apărut în social media arăta cum poliția japoneză a luat la întrebări, într-un mod agresiv, o persoană din Orientul Mijlociu.

În Australia, s-au format mulțimi în Melbourne și Sydney, protestând împotriva deceselor provocate de poliție.

În Brazilia, oamenii au protestat în fața palatului Guanabara, casa guvernului de stat, în Rio de Janeiro, iar în Sao Paulo câțiva au adus pancarde în semn de solidaritate pentru protestatarii din SUA.

În Mexic, au fost agățate portrete cu George Floyd pe gardul din fața ambasadei SUA, alături de flori, lumânări și pancarde pe care scria „Racism kills, here, there, and all over the world”, potrivit cnn.com.

Sursa: Reuters

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts