Oricât de nebănuite ar fi originile sărbătorilor de iarnă, două lucruri au rămas neschimbate an de an: nerăbdarea și bucuria cu care le aşteptăm cu toții. În continuare, câteva curiozități legate de cele mai importante tradiții de Crăciun.
Moş Crăciun
Moş Crăciun a fost numit iniţial Moş Nicolae. De-a lungul timpului, au fost scrise multe poveşti despre Moş Nicolae, dar, din istorie, aflăm că acesta s-a născut în sud-vestul Turciei. Moşul a fost un om bogat care a rămas orfan la o vârstă fragedă. Părinţii lui i-au lăsat ca moştenire foarte mulţi bani. Acesta ajuta oamenii săraci şi dăruia anonim cadouri persoanelor care aveau diferite nevoi.
25 decembrie
Ziua de 25 decembrie a fost aleasă pentru sărbătorirea Naşterii lui Iisus de către Papa Iuliu I pentru că nu se cunoştea dată exactă în care s-a născut Mântuitorul. Sărbătorile de iarna erau însoţite de multe obiceiuri păgâne. Papa Iuliu I a dorit ca prin declararea unei zilei de naştere a pruncului Iisus, stabilită în perioada sărbătorilor de iarnă păgâne, va reuşi să facă din aceasta o sărbătoare creştină.
Bradul
Crengile de brad erau folosite cu mii de ani în urmă de către popoarele păgâne pentru decorarea caselor în perioada sărbătorilor de iarnă. Crengile îi ajutau pe oameni să îşi amintească de primăvara care urma iernii. Nu se cunoşte cu exactitate data în care a fost împodobit primul brad. Se presupune că acest eveniment a avut loc în urmă cu 1000 de ani în nordul Europei. Bradul era atârnat de tavan cu vârful în jos, cu ajutorul lanţurilor, de către popoarele scandinave.
– Bianca Siceanu / Surse imagini: http://freedesignfile.com/31915-elements-of-santa-claus-design-vector-graphics-01/
http://how-to-recycle.blogspot.ro/search/label/Upside-Down%20Christmas%20Trees