Simpozion Naţional de Jurnalism la Universitatea Babeș-Bolyai

Cultură Educaţie

În perioada 24-25 octombrie 2014 Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării organizează a treisprezecea ediţie a Simpozionului Naţional de Jurnalism ce marchează și 95 de ani de la primul curs de Jurnalism din România, ținut la Universitatea din Cluj (1919).

business meeting conference journalism microphones

Ediţia din acest an are ca temă Industria media și învățământul jurnalistic, iar invitaţi de onoare sunt numeroşi profesori, profesori-jurnalişti de la facultǎţile de jurnalism din ţarǎ şi reprezentanţi ai industriei mediatice românești și internaționale.

În cadrul Simpozionului va avea loc și relansarea UBB Radio ONLINE, postul de radio-școală studențesc al Departamentului de Jurnalism, care are o nouă echipă și o nouă grilă de programe.

Precedentele douăsprezece simpozioane naționale de jurnalism au avut ca teme: Curente și tendințe în jurnalismul contemporan (2002); Schimbări în Europa, schimbări în mass-media (2003); Jurnalismul cultural de actualitate (2004); Presa scrisă românească – trecut, prezent și perspective (2005); Stil și limbaj în mass-media din România (2006); Forme ale manipulării opiniei publice (2007), Limba de lemn în presă, ieri și azi (2008); Jurnalismul românesc din exil și diaspora (2009); Documentarea în jurnalism (2010); Obiectivitatea în jurnalismul românesc (2011); Cenzura în presa din România (2012); Convergențe în mass-media (conferință internațională, 2013).

Programul Simpozionului:

Vineri, 24 octombrie 2014, între orele 10,00 – 12,00

10,00 – 12,00  Deschiderea lucrărilor simpozionului, în Amfiteatrul 101.

I. Vor lua cuvântul:

Prof. univ. dr. Călin Hinţea, Decanul FSPAC; Reprezentantul Rectoratului Universităţii Babeş Bolyai; Prof. univ. dr. Elena Abrudan, Director al Departamentului de Jurnalism; Prof. univ. dr. Ilie Rad: prezentarea invitaţilor.

II. Conferința Noutăți senzaționale din vechea presă. Și invers… susținută de prof. univ. dr. Ioana Pârvulescu, scriitoare, Facultatea de Litere, Universitatea din București.

Prezentarea a două cărți ale invitatei:

– Viața începe vineri, roman, ediția a II-a. Prefață de Mircea Cărătrescu, Humanitas, 2013;

– Viitorul începe luni, roman, Humanitas, 2012.

 Prezintă prof. univ. dr. Ștefan Borbély.

III. Relansarea Postului UBB RADIO ONLINE. Vor participa la prezentare: Prof. univ. dr. Călin Hinţea, Decanul FSPAC; Prof. univ. dr. Elena Abrudan, Director al Departamentului de Jurnalism; Lect. univ. dr. Cristina Nistor la Departamentul de Jurnalism, FSPAC; Eugen Cojocariu, secretar general la Radio România Internațional din cadrul Societății Române de Radiodifuziune; Remus Florescu, Președinte Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj și echipa UBB RADIO ONLINE.

Sursa foto

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts