Elevii au reînceput şcoala

Educaţie

Semestrul al doilea a început astăzi pentru elevi şi va dura cinci luni, perioada în care elevii vor avea şi vacanţă de primăvară, de două săptămâni, conform calendarului aprobat de Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 7-22 aprilie, urmând a fi şi ea cu o săptămână mai lungă decât în anii trecuţi, scrie EVZ.

 Preşcolarii şi şcolarii vor mai fi liberi în zilele prevăzute de lege: 1 mai şi 4 iunie. În acest semestru, vor avea loc evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, iar absolvenţii claselor a VIII-a şi cei care termină liceul vor susţine evaluarea naţională, respectiv examenul de Bacalaureat.  Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2011-2012 se susţin, de regulă, până la data de 25 mai.

Ca o noutate pentru şcoala românească, în acest semestru va avea loc săptămână “Şcoala, altfel”, în care elevii vor merge la şcoală, însă nu vor participa la cursurile clasice, ci la activităţi extraşcolare şi extracurriculare. Vacanţa de vară va fi în intervalul 23 iunie-9 septembrie.

___________

Andrada Ţăgşorean

Georgiana Drăgan

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts