Fabrica de zâmbete pentru copiii internați în spital

Social UBB Radio

Asociația Studenților Psihologi din România (ASPR) a demarat campania „Fabrica de zâmbete” în încercarea de a strânge fonduri pentru construirea unui loc de joacă destinat copiilor internați în Spitalul Clinic pentru copii din Cluj-Napoca.

Proiectul are ca scop principal dezvoltarea emoțională, cognitivă și motorie a copiilor internați, dar și facilitarea interacțiunii acestora cu cadrele medicale și cu alți copii. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, voluntarii desfășoară diferite activități recreative în spitale, printre care se numără jocuri de rol, puzzle-uri, povești, jocuri de mișcare sau face painting. Activitățile se adresează și copiilor aflați în centre de plasament.

Pentru a putea interacționa cât mai bine cu cei mici, membrii Asociației încearcă să obțină aprobările necesare pentru amenajarea unui spațiu de joacă destintat copiilor internați la Pediatrie 2.

„Dacă noi reușim să construim o astfel de cameră sau un spațiu, o căsuță, asta ne facilitează intervenția pe care o vom avea cu copiii, inclusiv terapia asistată de animale, inclusiv exerciții care să meargă pe dezvoltare cognitivă. Spațiul există, costurile într-adevăr o să fie mari, dar avem echipa de voluntari, care sunt dornici să facă asistență și intervenție cu copiii. Avem și echipa din spate, studenți de la Politehnică, de la Arhitectură, care ne vor ajuta cu ridicarea căsuței.”, a declarat Roxana Cardoș, președintele ASPR.

Proiectul „Fabrica de zâmbete” se desfășoară cu succes de un an. Acesta a început ca idee a Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, însă majoritatea voluntarilor fiind studenți psihologi s-a hotărât trecerea acestuia sub coordonarea Asociației Studenților Psihologi din România.

Asociația este cea mai longevivă organizație din Cluj-Napoca, având până în prezent 19 ani de experiență. Scopul acesteia este de a reprezenta interesele comune ale studenților de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, dar și ale altor studenți interesați de acest domeniu, care presupune multă răbdare și dăruire.

______________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts