Pensionarii din Cluj-Napoca au rămas fără gratuitate la transportul în comun dimineața

Din oraş UBB Radio

Pensionarii care au domiciliul în Cluj-Napoca nu vor mai putea beneficia de gratuitate la transportul public în comun, în intervalul orar 06:30-8:30, de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica conform programului de funcționare al CTP, dar nu și în perioada vacanței de vară a elevilor, potrivit primarului Emil Boc.

După ieșirea din starea de urgență, purtarea măștilor va fi obligatorie în timpul deplasării cu transportul public din Cluj-Napoca. Până la ora 8:30 acesta va fi folosit doar de către persoanele care se îndreaptă spre locul de muncă sau doar pentru cei care au urgențe medicale, astfel evitând aglomerația, mai anunță primarul.

La ședința Consiliului Local care a avut loc marți s-a discutat faptul că locurile din autobuze și tramvaie vor fi marcate astfel încât să se păstreze distanța de minimum un metru între călători, spune primarul Emil Boc.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, iar urcarea în autobuz se va face doar pe ușa din față. La fiecare patru ore se va dezinfecta mijlocul de transport în comun pentru a evita posibilitatea de transmitere a virusului, iar pentru cei care sunt într-o situație precară, fără venituri, se vor aloca 300.000 de lei pentru achiziționarea de măști de protecție, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

În altă ordine de idei, consilierii locali au decis și ca cei care au pensii între 2.151 și 2.400 de lei să beneficieze de transport gratuit doar pe o singură linie.

Sursa: Primăria Cluj-Napoca

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts