Twitter este prima companie care a anunţat că îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă pentru totdeauna

Tech UBB Radio

Informația a fost transmisă angajaților de către CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, printr-un e-mail marţi, 12 mai, în care a anunţat că le permite acestora să lucreze de acasă permanent, chiar şi după ce pandemia de COVID-19 va trece, potrivit unui articol publicat pe platforma buzzfeed.com. Twitter devine astfel prima companie care îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă pe un termen nedefinit. Rețeaua social are aproape 5000 de angajați în toată lumea.

Sursa: Yichuan Cao / ddp USA / Profimedia

Twitter și-a anunțat angajații că vor putea lucra de acasă „pentru totdeauna” dacă aceștia își doresc. Compania americană și-a încurajat angajații printr-o postare pe blog să înceapă să lucreze de acasă încă de la începutul lunii martie, pe măsură ce coronavirusul a început să se răspândească în Statele Unite ale Americii.

Câteva dintre locurile de muncă ale rețelei sociale Twitter necesită totuşi prezenţa permanentă – cum ar fi cele referitoare la administrarea serverelor, iar pentru acestea angajaţii se vor întoarce la serviciu.

„Vom continua să fim atenţi şi să punem siguranţa oamenilor şi a comunităţilor noastre pe primul loc.”, a declarat pentru BuzzFeed News un purtător de cuvânt al companiei.

Alte companii tehnologice au procedat la fel, inclusiv Microsoft, Google și Amazon. Giganţi din industria tech precum Facebook sau Alphabet (Google) au anunţat că îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă până în 2021. Săptămâna trecută, Google a transmis că îşi roagă angajaţii să îşi ia o zi liberă pe 22 mai, ca urmare a burnout-ului cauzat de work-from-home în perioada pandemiei, scrie Reuters.

Sursa: Rawpixel

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts