DNA: Sorin Apostu, reţinut pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată

Administraţie Din oraş

Primarul Sorin Apostu este prezentat astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit unui comunicat de presă remis de Direcția Națională Anticorupție (DNA).  

Motivul pentru care edilul este acuzat este faptul că între anii 2009-2011, acesta ar fi primit suma de 94.000 de euro în schimbul încheierii contractelor de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj-Napoca, respectiv cel de salubrizare a oraşului.

“Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar.”, conform DNA.

În cazul în care Sorin Apostu va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, funcția de primar al Clujului este posibil să fie preluată, conform prevederilor Legii administraţiei publice locale, de unul dintre cei doi viceprimari, Radu Moisin sau Laszlo Attila.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti au descins ieri dimineaţă la Primăria Cluj-Napoca, de unde au ridicat mai multe documente, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt, Oana Buzatu. În cursul zilei de ieri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat descinderi şi la domiciliul primarului, precum şi la cabinetul de avocatură al soţiei acestuia, Monica Apostu. Aceasta din urmă a fost audiată și eliberată aseară, nefiind emis mandat de arestare pe numele soției primarului. Sorin Apostu și-a petrecut noaptea în arest. Pe lângă primarul Sorin Apostu, mai sunt percheziționate și alte persoane.

____________

Anca Baciu

Foto: Călin Crețu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts