Zilele Clujului la cea de-a doua ediţie

Din oraş Eveniment

Ȋn perioada 25 mai-1 iunie clujenii sunt aşteptaţi să ia parte la Zilele Clujului care aduc o mulţime de noutăţi în acest an.

La ediția din acest an evenimentele se vor desfășura în unele locații noi. Printre acestea se numără Parcul Central, Clădirea Casino dar și străzile pietonale nou finalizate din proximitatea pieţei Muzeului.

Ȋn Piața Unirii va fi amplasată o scenă pentru evenimentele ce vor avea loc în weekend și ca urmare necesită închiderea arterelor de circulaţie din zonă. Printre artiștii care vor fi prezenți pe scenă se numără Ştefan Bănică Junior, Direcţia 5, Elena Gheorghe, Antonia, Andreea Bălan şi Voltaj dar şi alte trupe clujene.

Deschiderea festivă va avea loc vineri,  la ora 17.00 cu parada sportivilor clujeni, care se va finaliza în Piaţa Unirii.

“Dorim ca Zilele Clujului să fie o ocazie de celebrare a lucrurilor prin care valorile oraşului nostru sunt cunoscute în ţară sau chiar în lumea întreagă, şi dorim să fie o ocazie de a aduce în atenţia publică cât mai multi clujeni talentanţi, şi în acest sens l-am invitat pe magicianul clujean Cristian Gog, pe care o ţară întreagă îl admiră cu sufletul la gură în aceste zile la concursul spectacol al ProTv. Sperăm ca tânărul blogger să accepte şi să îşi aducă magia la Zilele Clujului.”  a declarat primarul Radu Moisin.

Un element de noutate este etapa de noapte a curselor  de ciclismorganizate de asociaţia Clujul Pedalează.

Printre evenimentele care se vor păstra din ediţia trecută se numără competiţia de treasure- hunting prin Oraşul Comoară, sau zilele de gastronomie internaţională de la Memo 10.

Astfel, la Memo 10 clujenii vor putea degusta mâncăruri din gastronomia internaţională

Vineri 25 mai – Ziua Culinară a Chinei

Sâmbătă 26 mai – Ziua Culinară a Belgiei

Luni 28 mai – Ziua Culinară Spaniolă

Marti 29 mai – Ziua Culinară Britanică

Miercuri 30 mai – Ziua Culinară Coreeană

Joi 31 mai – Ziua Culinară Germană

Vineri 1 iunie – Ziua Culinară Românească şi a Republicii Moldova – „România Dodoloaţă”

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts