Concurs: trei zile la Bruxelles cu Erasmus+

Din oraş Educaţie

Studenții pot câștiga o excursie de trei zile la Bruxelles participând la concursul ,,Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte” propus de reprezentanța Comisiei Eurpene în România până la data de 15 martie 2017.

Concursul ,,Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte” are două etape. Prima etapă presupune cinci întrebări despre programul Erasmus+. Dacă răspunsurile sunt corecte participantul trece în a doua etapă, care presupune conceperea unei definiții a programului Erasmus+ de maxim 30 de cuvinte. Cu cât definiția este mai scurtă cu atât punctajul va fi mai mare. Răspunsurile la întrebări și  definiția vor fi inserate într-un formular de înscriere care trebuie trimis la adresa de e-mail concurs@spatiuleuropa.eu  până la data de 15 martie 2017.

Cele cinci întrebări sunt:

1: Care sunt programele incluse sub egida Erasmus+ începând cu anul 2014?

2: Care sunt perspectivele de îmbunătățire oferite de programul Erasmus+, în afară de cele de carieră?

3: De unde provin cei mai mulți studenți străini beneficiari ai programelor academice din România?

4: Unde și în ce an a efectuat un stagiu Erasmus Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini?

5: Care este numărul de studenți pe care Comisia Europeană și-a propus să-i formeze prin programul Erasmus+ până în anul 2020?

            În urma concursului, participanții pot câștiga trei premii constând în trei excursii la Bruxelles în luna iulie 2017. Concursul ,,Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte” marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programului Erasmus+. De asemenea, se dorește seletarea a trei definiții originale ale programului Erasmus+ care vor fi folosite pe conturile de social media ale Reprezentanței, în materiale editoriale și la evenimente. Câștigătorii se vor anunța pe data de 3 aprilie 2017.

Pentru a afla răspunsurile la cele cinci întrebări puteți citi materialul pus la dispoziție de concurs https://ec.europa.eu/romania/content/20172501_aniversare_erasmus_30_ani_ro .

Formularul de înscriere: https://ec.europa.eu/romania/sites/romania/files/formular_concurs_erasmus30_-_in_30_de_cuvinte.pdf

Regulament: https://ec.europa.eu/romania/content/20170103_regulamentul_concursului_erasmus_ro    

Maria Grigoraș/Sursa foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts