Cornel Nistorescu prezintă cartea ,,Români, vi se pregătește ceva!” la FSPAC

Cultură Eveniment

Studenții de la FSPAC au ocazia să-l întâlnească pe renumitul jurnalist Cornel Nistorescu, directorul ziarului Cotidianul și scriitor în același timp. Pe data de 6 martie, în cadrul facultății,  acesta își va prezenta propriul volum ”Români, vi se pregătește ceva!”, care conține ”epistole politice, reportaje, interviuri și editoriale din Expres”. Studenții sunt invitați în sala II/2 de la ora 10.00 pentru a asista la prezentare, dar în același timp pentru a adresa întrebări.

Foarte important de știut despre Cornel Nistorescu este faptul că acesta este unul dintre fondatorii primului post național privat de radio, Europa FM, dar și al postului local de radio, Total FM. Student al Universității Babeș Bolyai, Cornel Nistorescu a fost redactor la revista ”Viața studențească”, la ziarul ”Scânteia tineretului” și la revista ”Flacăra”. Acesta debutează ca jurnalist în 1971, cu un reportaj în revista ”Viața studențească”. Alături de Mihail Cârciog, acesta a fondat trustul de presă ”Expres”, iar în 1997 a fost directorul ziarului Evenimentul Zilei.

Adina Kenerș afirmă despre ,,Români, vi se pregătește ceva!”, că este un ”ciomag care te lovește în moalele capului”, iar cine vrea să cunoască povestea autentică a neamului după 1989, cu siguranță o va afla din ”cioburile de oglindă” pe care Nistorescu le prezintă în lucrarea sa.

Studenții curioși sunt invitați în același timp și să citească opera jurnalistului, care reușește să capteze atenția chiar din prefața volumului: ” Ceva era trist, ceva era fals, ceva era periculos, ceva venea din trecut. Între comunism şi ce trăim astăzi, am parcurs ani şi ani pe lama tăioasă a ameninţărilor, spre a descoperi că am trecut de partea cealaltă a prăpastiei, pe un pământ şubred, mai sărac, în ţărâna căruia se ascunde cu dibăcie scheletul aceluiaşi stat totalitar de care fugisem mâncând pământul şi de care crezusem că am scăpat.”

Reka Vass/Sursa fotografiei: www.libris.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts