Aplicația ClujMedicApp prin care pacienții pot primi consultații de specialitate online a fost lansată

Din oraş UBB Radio

Spitalul Clinic de Urgență din Cluj Napoca a lansat o aplicație gratuită pentru a veni în sprijinul pacienților, potrivit cluju.ro.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca datele sale biometrice (puls, tensiune, greutate,etc),iar la momentul apelului, operatorul care răspunde va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

Doctorii pot fi contactaţi prin intermediul aplicaţiei în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 10 şi 12.

Această aplicație a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat între Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019. Telemedicina presupune consultații oferite la distanță, prin intermediul atât al conexiunilor audio-video, cât și al unor biosenzori cu rol de monitorizare la distanță a parametrilor biomedicali importanți.

Două stații centrale de monitorizare au fost instalate în UPU și în cadrul Secției Clinice Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice și au fost incluse în proiect două cămine pentru vârstnici (Casa Cristiana din Sălicea și Căminul Golden Age din Florești). Prin intermediul platformei cele două cămine pot discuta direct cu un medic care poate oferi indicații terapeutice, având la dispoziție datele biomedicale ale pacientului, încărcate automat pe platformă.

„România trebuie să adopte tehnologiile moderne pentru susținerea actului medical și creșterea calității serviciilor de sănătate către populație, mai ales pentru persoanele care sunt într-o situație mai complicată în ceea ce privește mobilitatea și accesul facil la servicii medicale de calitate. Soluțiile de telemedicină vin în întâmpinarea acestui deziderat, iar Cluj IT aplaudă deschiderea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca de a adopta aceste tehnologii. Facem un apel deschis, pe această cale, înspre factorii centrali și locali de decizie politică de a susține scalarea acestui tip de facilitate la nivel regional și național”, a declarat președintele Cluj IT Cluster, Stelian Brad, conform health.ro.

ClujMedicApp este disponibilă pentru toate telefoanele Android și va fi în curând și pentru sistemul IOS.

Sursa: Bernadette Nemeth

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts