Prof. univ. dr. Daniel David a prezentat astăzi profesorilor Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării programul managerial pe care aceasta vrea să îl aplice în cazul în care va fi ales rector.
Daniel David susține că a venit timpul ca politica Universității Babeș-Bolyai să se focalizeze pe partea de resurse umane, mai exact spre o mai bună pregătire a cadrelor didactice și spre dotarea laboratoarelor
În ceea ce privește studenții, Daniel David a declarat că nu s-ar implica în treburile interne legate de felul în care se guvernează studenții. „Aș vrea să am o întâlnire cu studenții și cu reprezentanții lor să vedem cum putem conveni împreună asupra unor indicatori de calitate pentru Universitatea Babeș-Bolyai astfel încât și studenții și profesorii să tragem în aceeași direcție pentru dezvoltarea acestei Universități ”, afirmă Daniel David.
Pentru ca gradul de angajabilitate al tinerilor absolvenți să crească, Daniel David susține dezvoltarea unor centre de servicii către comunități în diverse facultăți, astfel încât acestea să constituie platforme de practică pentru studenți.
Daniel David afirmă că nu are în vedere creșterea taxelor de studii, cu toate că alocația bugetară per student este în scădere. „Universitatea Babeș-Bolyai poate să compenseze resursele financiare tinzând spre excelență. Practic, prin noua lege a educației, finanțarea, dacă ești o universitate de excelență, crește. Spre exemplu, finanțarea suplimentară reprezintă la nivel național 30% din finanțarea de bază. Cred că o universitate ca Babeș-Bolyai, o universitate publică, trebuie să-și aminteascăcă la nivel de licență are rolul de culturalizare a populației și trebuie să rămână deschisă spre a accepta cât mai mulți studenți, sigur, în anumite condiții de calitate foarte bine precizate”, a declarat Daniel David.
Contracandidații săi pentru funcția de rector sunt Conf. univ. dr Cristina Ciumaș (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor), Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop (Facultatea de Istorie şi Filosofie), Prof. dr Enikő Vincze (Facultatea de Studii Europene) şi Prof. dr. Decebal-Radu Ciurchea (Facultatea de Fizică).
Alegerile vor avea loc pe 1 martie, iar în cazul în care niciun candidat nu va obține majoritate de voturi, se va organiza un al doilea tur de scrutin în data de 8 martie.